НОВИ СВЕДОК ОТКРИВА ЈОШ НЕКА УБИСТВА: Расте број сарадника тужилаштва у поступку против Беливука и Миљковића

Е. Х.

01. 02. 2022. у 08:00

У предстојећем судском поступку против вођа и припадника криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, поред Бојана Хрватина, према сазнањима "Новости", још најмање један окривљени имаће заштићени статус.

НОВИ СВЕДОК ОТКРИВА ЈОШ НЕКА УБИСТВА: Расте број сарадника тужилаштва у поступку против Беливука и Миљковића

Фото: Н. Скендерија/АТА Имагес/МУП

Иако је Тужилаштво за организовани криминал одустало од предлога да привилеговани положај добије Срђан Лалић, сведок-окривљени постаће други припадник групе, који је ухапшен почетком фебруара прошле године са осталим члановима ове злочиначке екипе.

Припреме за доделу овог повлашћеног статуса су при крају. Оваквој "привилегији" се надао и Лалић, коме прети доживотни затвор. Испричао је све о групи, како су осмишљаване отмице и ликвидације, који су мотиви за убиства, ко је наредио који злочин...

- ТОК је одустао од њега, иако је рекао све о Беливуку и Миљковићу - наводи наш извор близак истрази. - Други члан групе, међутим, има мање злодела на души, а зна колико и Лалић, ако не и више. Чак и око прања пара, ликвидацијама, које до сада нису обухваћене оптужницом или проширењем истраге... Чека се још само једна формалност да му се додели статус сведока-окривљеног.

Засад, овакав донекле заштићени положај има једино Бојан Хрватин. Он се брани са слободе, као и Владимир Димитријевић, који је говорио о диловању дроге, али и Војислав Ђорђевић, који је описао мучење једног младића у кафићу на стадиону Партизана. У кућном притвору су Слађана Секулић и Никола Стефановић.

Хрватин је у свом исказу детаљно описао сва злодела ове злочиначке екипе, у којима је и сам учествовао. На терет су му стављена четири убиства. Он је био најближи, према причи, са оптуженом браћом Будимир, Милошем и Марком, од којих се Беливук и Миљковић нису одвајали.

Младић је испричао да му је Милош Будимир, Беливуков човек од поверења, на једном састанку показао фотографије два корита са раскомаданим деловима тела. Рекао му је да је то Александар Глигоријевић Пуки.

- Ја сам му тад рекао: "Ајде, види знаш мало, оно, ако буде тако некад да учествујем и ја", јер су биле неке приче да треба да се "окрвимо" и док се не окрвимо - нема ту поверења. То је једноставно тако на улици - испричао је Хрватин. - Марко Будимир ми је на то рекао: "Биће, биће тога још, имамо их још".

Недуго после тога, Хрватину је речено да намами навијача Горана Величковића Гоксија, за кога су сазнали да га познаје и да са њим комуницира преко "Скаја". Они су покушавали да га намаме, али им је стално измицао. Хрватин му је понудио да му прода пиштољ и Гокси је "насео". Отели су га и одвезли право у Ритопек.

ОБЈАСНИО КАКО СУ НАМАМЉЕНЕ ЖРТВЕ

ХРВАТИН је објаснио и како су намамљени Милан Љепоја, Лазар Вукићевић и Здравко Радојевић, жртве Беливукове и Миљковићеве мафијашке екипе, али и на који начин је кућа у Ритопеку чишћена након злочина. Захваљујући њему, ТОК је успео да дешифрује надимке на "Скај" апликацији путем које су чланови групе међусобно комуницирали и слали фотографије измасакрираних тела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (0)

ДРАМА КОД ЛОЗНИЦЕ: Раде убио вука од 36 килограма - на само 500 метара од села (ФОТО)