ЖРТВЕ САСЛУШАНЕ ИЗ СКРИН-СОБЕ: Притвор Новосађанима осумњиченим за трговину људима

Љ. П.

25. 01. 2022. у 21:05

ЗА четворо од петоро осумњичених за трговину људима, решењем ванпретресног већа Вишег суда у Новом Саду, продужен је притвор, и он, како је за "Новости" рекла Јелена Остојин, портпарол тог суда, може трајати до 22. фебруара.

ЖРТВЕ САСЛУШАНЕ ИЗ СКРИН-СОБЕ: Притвор Новосађанима осумњиченим за трговину људима

Виши суд у Новом Саду

Иза решетака и даље остају Новосађани М. Ђ. (48), Е. Р. (72) и Г. В. (53), као и П. К. (37) из Трстеника. Њима је после хапшења ова мера била изречена да боравком на слободи не би могли да утичу на сведоке. Држављанину Црне Горе З. Д. (54), притвор је укинут, и он ће се у даљем поступку бранити са слободе.

У досадашњој истрази, коју је против ове петочлане групе крајем децембра прошле године покренуло Више јавно тужилаштво у Новом Саду, саслушано је пет девојака, жртава сексуалне експлоатације, којима је одређен статус посебно осетљивог сведока. Он су своје исказе дале из скрин-собе.

Новосађани М. Ђ., Е. Р. и Г. В. ухапшени су због сумње да су злоупотребом тешких прилика врбовали, држали и експлоатисали ради проституције пет женских особа, ради пружања сексуалних услуга у једном клубу у Новом Саду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)