ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ УБИО МОЈУ МАЈКУ СЛОБОДНО ШЕТА: Ћерка Лозничанке страдале у саобраћајној несрећи огорчена, у тужилаштву кажу да раде по закону

Новости онлине/ В.М.

24. 01. 2022. у 17:58

ИВАНКА Мићић (62) из Тршића, код Лознице, погинула је 28. јануара прошле године у месту Воћњак. Несрећну жену је на путу до куће, око 20.15 часова, скоро на кућном прагу, ударио аутомобил, а возач је побегао са места несреће.

ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ УБИО МОЈУ МАЈКУ СЛОБОДНО ШЕТА: Ћерка Лозничанке страдале у саобраћајној несрећи огорчена, у тужилаштву кажу да раде по закону

Фото: В. Митрић/Приватна архива

Годину дана касније ова трагедија је још без епилога. Ћерка Мирјана каже да је одржан и годишњи помен, са великом тугом и још већом агонијом због тога што се за ових годину дана скоро ништа у истрази није померило са мртве тачке. Полиција је урадила свој део посла, каже, а сада је све на Тужилаштву.

Иако је полиција аутомобил који је усмртио Иванку Мићић пронашла после пет дана, возача је ухапсила тек 23. фебруара. У касне сате, после 22 часа, полиција је саопштила да је ухапшен Лозничанин Ђ.Д. (36) због сумње да је извршио кривична дела против безбедности саобраћаја и непружања помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди, пренео је "Телеграф". Хапшење је уследило у ноћи пред најављени протест пред Основним тужилаштвом у Лозници који су преко друштвених мрежа заказали мештани Тршића. Породица је неколико дана раније Лозницу облепила плакатима са сликом Иванке Мићић и питањем "Зашто ниси стао да ми помогнеш?", а комшије из села кренуле су у Лозницу да искажу огорченост због спорог рада надлежних инситутуција.

Иванкина ћерка Мирјана не одустаје од трагања за правдом, подсећајући билбордом са сликом покојне мајке и питањем "Спаваш ли мирно, убицо?" на трагичан догађај који није решен - пише "Телеграф".

- Човек који је убио моју мајку слободно шета. Не одустајем, по цену свега ићи ћу до краја док не добије заслужену казну - рекла је Мирјана Мићић.

Из Тужилаштва поручују да “ОЈТ Лозница води кривични поступак против окривљеног Д. Ђ. из Лознице због кривичног дела тешка дела против безбедности јавног саобраћаја и кривичног дела непружање помоћи особи повређеној у саобраћајној незгоди”. У току је, како истичу, “поступак предузимања одређених доказних радњи у оквиру којих су обављена бројна и разноврсна вештачења, да се тренутно вештаци медицинске и саобраћајне струке изјашњавају по примедбама и одговарају на питања у вези заједничког налаза који су дали, а паралелно се поступа и по предлогу пуномоћника оштећене Мирјане Мићић за предузимање нових доказних радњи”.

- Основно јавно тужилаштво у Лозници предузима све радње како би се одлука у овом предмету донела у што краћем року, али на дужину трајања поступка не може утицати из објективних разлога, јер се не може предвидети колико ће сваком вештаку бити потребно времена да обави тражено вештачење и с обзиром на чињеницу да су странке у поступку изнеле захтеве за предузимање нових доказних радњи - саопштрили су.

У конкретном случају ОЈТ Лозница је, како се закључује, “поступало према одредбама важећих закона и установљеним процедурама предвиђеним њима, што ће наставити и даље да чини”.

БОНУС ВИДЕО - РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ „КАМОВ-32“ СТИЖУ У СРБИЈУ: Најбоља машина за гашење пожара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РОМАНТИКА НА НЕШТО МОДЕРНИЈИ НАЧИН: Хотел намењен само старијима од 16 година који знају добро да се забаве