ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЧЕДЕ ЈОВАНОВИЋА: Лидер ЛДП-а терети се да је тениским рекетом тукао власника локала

Е. Х.

24. 01. 2022. у 15:05

ТРЕЋЕ основно јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Чедомира Јовановића због инцидента који се догодио 18. јула 2020. године, када је лидер ЛДП-а рекетом претукао Жарка Ивковића испред клинике Физиоцентар на Новом Београду.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЧЕДЕ ЈОВАНОВИЋА: Лидер ЛДП-а терети се да је тениским рекетом тукао власника локала

Фото: Танјуг

Јовановић се терети да је извршио кривично дело лака телесна повреда, потврдило је тужилаштво.

Јовановић је, према наводима из оптужног предлога, у урачунљивом стању, свестан дела које чини, тениским рекетом нанео повреде Ивковићу у пределу главе и руку.

- Да би потом, пошто је оштећени Жарко Ивковић почео да се удаљава од њега, кренуо за њим и у тренутку када му се приближио наставио да му задаје ударце тениским рекетом у пределу леђа и руку, услед којих је оштећени задобио лаке телесне повреде у виду вишеструког нагњечења поглавине, огуљотине промера 15 центиметара у слабинском пределу са леве стране, нагњечења у слабинској регији, раздерно нагњечну рану промера око 1 центиметар у пределу левог лакта и нагњечење левог ручног зглоба - прецизира се у оптужници.

Тужилаштво је затражило да се Јовановић прогласи кривим и одреди му се условна казна и то тако што ће суд утврдити казну затвора у трајању од 6 месеци која ће се спровести под условом да Јовановић не направи ново кривично делу у наредне две године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића