ТУЖИЛАШТВО О ПРИВОЂЕЊУ КАРИЋЕВОГ УНУКА: Није одређен притвор, осумњичени у потпуности признао извршење кривичног дела

Novosti online

22. 01. 2022. у 14:37

ПРВО основно јавно тужилаштво у Београду огласило се саопштењем поводом хапшења Н.Р. блиског рођака Богољуба Карића.

ТУЖИЛАШТВО О ПРИВОЂЕЊУ КАРИЋЕВОГ УНУКА: Није одређен притвор, осумњичени у потпуности признао извршење кривичног дела

Depositphotos

Дана 21.01.2022. године, по налогу дежурног заменика јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду, од стране полицијских службениkа ПС Савски венац донето је решење о задржавању осумњиченог Н. Р. у трајању до 48 часова, због постојања основане сумње да је учинио кривично дело Насилничко понашање из чл. 344 ст. 2 у вези ст. 1 КЗ, наводи се у саопштењу.

Према наводима кривичне пријаве осумњичени Н.Р. је дана 21.01.2022. године око 09,15 часова најпре ушао у вербалну расправу са оштећеним С.К. око паркирања возила, након чега је француским кључем ударао по огради дворишта куће оштећеног и кључем разбио стакло на возилу у власништву оштећеног. Тада је оштећени изашао из куће и поново је дошло до вербалне расправе међу њима, којој је присуствовало више лица, те је осумњичени извадио из џепа нож (бритву) којим је замахнуо више пута према оштећеном и нанео му лаке телесне повреде у виду расекотине леве надлактице и десне надколенице.

Осумњичени Н.Р. је дана 22.01.2022. године саслушан у просторијама Првог основног јавног тужилаштва у Београду у присуству изабраног браниоца, којом приликом је у својој одбрани пред замеником јавног тужиоца у потпуности признао радњу извршења кривичног дела, наводећи да му је жао и да се каје, а да је повод био вишегодишњи проблем око паркинг места на које је оштећени паркирао своје возило, тачније да је оштећени паркирао своје возило испред гараже окривљеног, што је наставио да чини и после више упозозења.

Имајући у виду његово признање, те чињеницу да је неосуђивано лице и да има уредно пријављено пребивалиште на територији Републике Србије поступајући заменик јавног тужиоца није предложио суду да се одреди притвор према Н.Р. већ је решењем укинуо задржавање и поднео предлог Првом основном суду у Београду да осумњиченом изрекне меру забране прилажења, састајања или комуникације са оштећеним.

У даљем току поступка, тужилаштво ће испитати оштећеног и сведоке очевице предметног догађаја, наредити медицинско вештачење како би се утврдио степен и механизм настанка повреда које је задобио оштећени и прибавити сва друга обавештења и податке, те ће након разматрања исказа учесника догађаја и материјалних доказа донети коначну одлуку, саопштило је тужилаштво. 

БОНУС ВИДЕО: 

СНИМАК СА МЕСТА ПУЦЊАВЕ У НОВОМ САДУ: Рањен полицијски инспектор, трага се за нападачем

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Возач Зорана Бабића се сам јавио на издржавање казне