МАТЕЈА ПЕРИША ТРАЖЕ И БЕЛИ МАГОВИ: Министар Вулин о потрази за Сплићанином и случају против инспектора Столића

Е. Х.

21. 01. 2022. у 20:43

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да полиција проверава буквално сваку дојаву која је везана за нестанак Сплићанина Матеја Периша, коме се траг губи у ноћи између 30. и 31. децембра прошле године у близини Бетон хале у Београду.

МАТЕЈА ПЕРИША ТРАЖЕ И БЕЛИ МАГОВИ: Министар Вулин о потрази за Сплићанином и случају против инспектора Столића

Фото ATA Images

Он каже да је сигуран да није било никаквог насиља над несталим момком, а шта се тачно одиграло кобне вечери, када је изашао из клуба "Готик", где је био са пријатељима - утврдиће истрага.

- Ми дајемо све од себе да решимо овај случај и проверавамо сваку информацију која нам се дојави. И у овом случају имамо и добронамерне и злонамерне људе, који се јављају. Има и белих магова и црних магова, људи који причају да су видели Матејеву астралну пројекцију. Недавно су нам чак јавили да нестали младић купује хлеб на Врачару. Када смо проверили, схватили смо да је у питању комшија - рекао је Вулин.

Министар се осврнуо и на подизање оптужнице против инспектора СБПОК Божидара Столића, који је оптужен да је продавао службене информације припадницима клана Вељка Беливука.

- Није завршена ера прљавих полицајаца докле год имате криминалце и докле год је у питању велика сума новца. Један од најтежих дана за мене је био када смо открили шта Столић ради. Од криминалаца очекујете да раде то што раде, али када у свом тиму, међу својим људима, међу онима којима верујете, нађете некога ко продаје информације о својим колегама, где се налазе, где им живи породица, ко ради њихов случај, ко је сведок. То су информације због којих се губе главе, уништавају се животи и читаве породице. Лакше ми је било када смо пронашли кућу у Ритопеку и хапшење 4. фебруара него издаја у сопственим редовима - рекао је Вулин.

Министар је подсетио да је издао депешу да свако ко из полиције има било какав контакт са криминалцима мора то да то пријави.

- Ви морате да пријавите ако сте имали било какав контакт са криминалцима. Било да је то било на неком породичном окупљању како то обично бива, онда вас подсетимо на депешу, затим идете на дисциплинску, па онда можемо да се обрачунамо са вама на одговарајући законски начин - каже министар. - Обично те прљаве полицајце, који чувају разне криминалце, имају службени пиштољ и значку, и када их заустави неко од полиције они кажу да су са другом. Е, па што ниси пријавио друга? Више десетина полицајаца, који су се бавили нелегалним обезбеђивањем криминалаца, ставили смо под дисциплински поступак и искључили из рада - истакао је Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића