САСЛУШАН НАПАДАЧ НА КОНТОЛОРА НА ЛИНИЈИ 27: Исекао га по руци ножем, делимично признао кривицу

Н.Б.

16. 12. 2021. у 15:05

ПРЕД Првим основним јавним тужилаштвом у Београду данас је саслушан Б. М. осумњичен да је јуче ујутро напао контролора на аутобуској линији 27, који се кретао у правцу Карабурме.

САСЛУШАН НАПАДАЧ НА КОНТОЛОРА НА ЛИНИЈИ 27: Исекао га по руци ножем, делимично признао кривицу

Фото Н. Фифић

Како је саопштено, осумњичени је започео расправу са контролором који му је затражио на увид валидирану карту. Пошто је није имао, нити је хтео да преда личну карту, речено му је да напусти аутобус, што је одбио. 

- Извадио је нож из џепа и замахнуо у правцу оштећеног контролора и том приликом му је нанео посекотину  десне руке. Осумњичени се удаљио улицом Мије Ковачевића, где су га код кућног броја 2 убрзо уочили полицијски службеници ПС Палилула и ухапсили - наводи тужилаштво, додајући да му се на терет ставља кривично дело наношење лаке телесне повреде.

Приликом саслушања, Б. М. је делимично признао кривицу.

- Изјавио је да се не сећа догађаја у потпуности, као и да се не сећа да је нанео повреде оштећеном ножем, али да је тачно и да се сећа да је извадио нож, којим је замахивао према контролорима да би их уплашио, све то услед буке и вике која је настала приликом њихове интервенције, додајући да има психичке проблеме због којих се лечи и користи преписану терапију - пише у саопштењу. 

Након саслушања тужилаштво је ставило предлог за одређивање притвора Првом основном суду у Београду у трајању од 30 дана према осумњиченом, будући да постоје особите околности које указују да би осумњичени  могао у кратком временском периоду поновити кривично дело.

У доказном поступку тужилаштво ће испитати оштећеног и сведоке, наредити медицинско вештаче телесних повреда које је задобио оштећени, као и психијатријско вештачење на околности урачунљивости осумњиченог у време извршења кривичног дела, те ће прибавити све друге доказе, након чега ће донети коначну одлуку у предмету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НЕМАМ ДУШЕ НИ ОБРАЗА ДА ПЕВАМ: Рајовић отказао наступ због трагедије на Цетињу - 11 невиних је страдало