ЈАТАЦИ ПОМАГАЛИ У БЕКСТВУ: Детаљи хапшења осумњиченог за убиство код Крушевца, код њега пронађен и пиштољ (ФОТО+ВИДЕО)

С.БАБОВИЋ

07. 12. 2021. у 20:26

ПОЛИЦИЈА из Крушевца лоцирала је и ухапсила Славишу Панића(45), осумњиченог за убиство Радислава Аксентијевића(55), у селу Мудраковац, код Крушевца, сазнају „Новости“.

ЈАТАЦИ ПОМАГАЛИ У БЕКСТВУ: Детаљи хапшења осумњиченог за убиство код Крушевца, код њега пронађен и пиштољ (ФОТО+ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

На детаљној реконструкцији путање бекства од тренутка када је, како се сумња, у селу Каоник упуцао Аксентијевића, у петак око 20,30 па све до данас, радило се интензивно. Врло брзо се, према незваничним сазнањима „Новости“, испоставило да је у бекству Панић имао и подршку и то најмање од једне особе, од пријатеља у Великом Шиљеговцу, селу поред Каоника. За сада нема званичне потврде да је неко од евентуалних помагача задржан.

Осим што је пронађен пиштољ којим је, како се сумња, извршено кривично дело, нађено је и возило „ситроен“, коришћено при бекству.

- У току је интензиван рад на испитивању те логистике осумњиченог, као и његов пут од Каоника и Рибарске реке, све до Мудраковца, који се налази на сасвим супротној страни територије града - наводи незванично извор „Новости“.

Панићу је у међувремену одређена задржавање и очекује да се да уз кривичну пријаву буде приведен и саслушан пред Вишим јавним тужилаштвом у Крушевцу. Полиција га терети да је Аксентијевићу тог 3. децембра на сеоском путу, хицима из пиштоља нанео прострелне ране у пределу стомака. Несрећни човек преминуо је на месту.

Фото: С. Бабовић

Како су „Новости“ писале, крвавим епилогом завршио се сусрет на путу на периферији Каоника код Крушевца ,сада покојног Радислава Аксентијевића (55)и осумњиченог за убиство Славише Панића (45). Ту су жртва и осумњичени имали заказан наставак расправе после свађе око пољопривредне механизације и поквареног компресора, нешто раније у локалу. Мештанин Каоника М.Г. убедио је тада Радислава да оду кући, што је овај и учинио.

Ипак,сусрет је већ био заказан. Поносан, Радислав није могао да пређе преко увреда, које му је сасуо Славиша и решио је да се, ипак нађе с њим, на раније договореном месту. Незванична сазнања упућују и на то да је М.Г. у једном тренутку чак позвао Панића како би њега успео да убеди да не одлази на састанак, када већ Аксентијевића није могао да одговори. Претпоставља се да, на жалост, нико није хтео да попусти.

- Постоје индиције да осумњичени није ни напуштао возило, већ да је познаника упуцао седећи за воланом, после чега је побегао -наводи незванично извор „Новости“. - Жртви није било спаса.

Како је за „Новости“ посведочио Славољуб Томић, мештанин који живи поред места где се одиграла крвава драма, пуцњи су одјекнули јако.

- Чуо сам три пута да је пукло, али нисам знао шта је то. После се испоставило да су хици - наводи Томић. - Мој син се вратио са посла негде око један сат и отишао тамо низ пут да види шта се све дешава. Тада су већ Рашино тело спремали за транспорт. Његоца кола остала су ту до суботе ујутро.

Полиција је одмах пронашла две чауре,а за трећом се наставила потрага. У породици Панић речено нам је да Славишу нису видели.

- Све што је радио у животу,мој отац је радио за породицу и за цело село – рекла је за „Новости“ неутешна Невена Аксентијевић, која је са породицом сахранила оца у понедељак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)