МИЉКОВИЋ ОТРОВАО ПА САМЛЕО СВОГА КУМА КОЈУ? Сарадници Беливукове групе "пропевали" о још једном злочину

Е. Х.

07. 12. 2021. у 08:00

ИНВЕСТИТОР са Звездаре Мирко Којић Која (46), који се води као нестао, отрован је, а потом су његови остаци уништени у индустријској машини за млевење меса у кући страве у Ритопеку.

МИЉКОВИЋ ОТРОВАО ПА САМЛЕО СВОГА КУМА КОЈУ? Сарадници Беливукове групе пропевали о још једном злочину

Марко Миљковић Маре и машина за млевење

Према незваничним сазнањима "Новости", о убиству овог човека, иначе кума Марка Миљковића, прве оперативне информације дали су осумњичени припадници криминалне групе, који се сада "боре" за повлашћенији статус у истрази коју спроводи Тужилаштво за организовани криминал!

Којић је други кум, према оперативним подацима безбедносних служби, коме је дошао главе управо Миљковић и тиме се јавно хвалио.

- Какав сам ја краљ, убио сам два кума - ухваћена је преписка преко "Скаја" Марка Миљковића, при чему је алудирао поред Којића и на Властимира Милошевића, који је брутално изрешетан на шинама.

Зашто је убијен Којић још се истражује, али се верује да је много знао (и сам је био оптужен за убиство Властимира Милошевића, које се догодило крајем јануара 2017. године), а по свему судећи, Вељко Беливук и Миљковић бацили су око и на његове послове са изградњом објеката на Звездари.

- Најинтригантнија је Којићева улога у убиству на шинама. На основу антрополошке анализе постојећег снимка са надзорних камера у Улици 27. марта, где се догодио злочин, утврђено је да у Милошевића на шинама, како се сумња, пуца Миљковић. Хице му, иако је већ рањен, испаљује директно у главу и тако га "оверава". Беливук је, према подацима истраге, био у аутомобилу, који је купио Којић - наводи наш саговорник.

Врло брзо после злочина, Беливук и Миљковић су ухапшени, али је Којић успео да побегне. За убиство Милошевића судило се свој тројици (овом последњем у одсуству), и изречене су, после свега, ослобађајуће пресуде. О инвеститору са Звездаре и Миљковићевом куму у то време се врло мало знало. Последњи пут о њему се чуло када је ухапшен на аеродрому у Сарајеву, 25. марта 2019. године по потерници Србије, управо због убиства на шинама.

Изручен је нашој земљи, али је убрзо пуштен, јер је утврђено да је правоснажно ослобођен оптужби.

- После неколико месеци у Београду се Којићу изгубио сваки траг. У прво време се мислило да се опет склонио, али је онда његов нестанак и званично пријављен. Стизале су информације са улице да је убијен. Сада су неки од оптужених припадника Беливукове и Миљковићеве криминалне групе то и потврдили. Описали су да га је Миљковић намамио, а онда и отровао. Ушао је жив у викендицу у Ритопеку, али никада, попут осталих жртава, из ње није изашао - каже извор "Новости".

Наводно, отров је стављен Којићу у храну. Када је преминуо у стравичним мукама, одлучили су да тело уклоне тако што су и њега самлели, а остатке бацили у Дунав.

- Мотив је врло нејасан када је реч о ликвидацији Којића. Зна се, међутим, бар према ономе што причају блиски сарадници ове групе, да је "смртну пресуду" донео Миљковић, као и у многим другим случајевима. Сматрао је да може да преузме његове послове у области грађевинарства, а из неког разлога је страховао да би могао да им науди када је реч о убиству Милошевића, јер је једини знао, поред Беливука, све детаље.

СТИЖУ НОВЕ ФОТОГРАФИЈЕ СА "СКАЈА"

ПОСРЕДСТВОМ међународне правне помоћи наши истражни органи добиће нови "контингент" доказа скинутих из криптоване апликације "Скај". У тим списима су многобројне фотографије, али и поруке, које сведоче о новим злочинима припадника ове монструозне криминалне групе и њихових надређених из црногорског "кавачког клана".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)