ТРАЖЕ ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА ПЕВАЧА: Новосадско Тужилаштво о масовној тучи код Спенса (ФОТО)

Љ.П.

06. 12. 2021. у 20:52

ПОВОДОМ масовне туче у којој је тешко повређен певач Страхиња Мрђан (27) из Ветерника, и повезаних дешавања 4. децембра у Новом Саду, која су довела до узнемирења јавности, саопштењем се огласило Више јавно тужилаштвоше јавно тужилаштво у Новом Саду.

ТРАЖЕ ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА ПЕВАЧА: Новосадско Тужилаштво о масовној тучи код Спенса (ФОТО)

Фото: Љ.П.

Како се наводи у саопштењу, поводом догађаја који се догодио у току дана 4.децембра око 23 часа испред угоститељског објекта ”Праг” који се налази у оквиру СПЕНС-а, када је за сада НН извршилац или више њих, оштећенима С.М. и О.С. задало више убодних рана непознатим оруђем, у предео тела где се налазе витални органи, Више јавно тужилаштво у Новом Саду је описане радње НН лица квалификовало као покушај тешког убиства, кажњивог Кривичним закоником Републике Србије чланом 114, став 1, тачка 11, у вези са чланом 30, казном затвора у трајању од најмање 10 година или доживотним затвором.

У вези са тим догађајем,како се даље наводи у саопштењу, у току до сада предузетих радњи и мера утврђено је да је исте вечери, најпре у близини ТЦ ”Променада”, а потом и у Ургентном центру Клиничког центра Војводине, у присуству већег броја лица и медицинских радника, вршењем насиља дошло до тежег ремећења јавног реда и мира, којом приликом је нападнут и један полицијски службеник.

- На основу захтева јавног тужилаштва одређено је задржавање три лица у трајању до 48 часова, у ком року ће бити приведени у Основно јавно тужилаштво у Новом Саду – Нводи се у саопштењу ВЈТ. – Они ће бити саслушани на околност извршења кривичног дела насилничко понашање из члана 344 став 2 у вези са ставом 1 Кривичног законика и кривичног дела Напад на службено лице у вршењу службене дужности из члана 323 став 3 у вези са ставом 1 Кривичног законика.

Више јавно тужилаштво у Новом Саду у оквиру предистражног поступка за кривично дело тешко убиствo у покушају, у складу са законом, наставља даљи интезиван рад са Полицијском управом у Новом Саду, на утврђивању идентитета извршилаца тог кривичног дела и прикупљању доказа, те се ће јавност благовремено обавештавати о даљем току поступка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)