ПРЕТИО ЈЕ ДА ЋЕ МИ ПОБИТИ ПОРОДИЦУ: Исповест Вељка Жегарца (19), претукли га пијани отац и син - шутирали га у главу и давили!

Б. ГРУЈИЋ

03. 12. 2021. у 22:00

ЗРЕЊАНИНСКА полиција ухапсила је Ж. С. (56) и његовог сина М. С. (31) због сумње да су у суботу, 27. новембра, у ресторану код Велике пијаце у граду на Бегеју након свађе, физички насрнули и претукли конобара Вељка Жегарца (19), а затим и куварицу и њеног супруга.

ПРЕТИО ЈЕ ДА ЋЕ МИ ПОБИТИ ПОРОДИЦУ: Исповест Вељка Жегарца (19), претукли га пијани отац и син - шутирали га у главу и давили!

Фото: Б.Грујић

Након што га је мајка Ивана, у суботу током ноћи, одвезла у Ургентни центар, Жегарац је у зрењанинској болници провео пет дана и данас је пуштен, уз отпусну листу, у којој су наведене бројне тешке телесне повреде.

- Много сам боље, али још осећам последице срамног пребијања од двојице Зрењанинаца, којима ништа у животу нисам скривио - каже нам Вељко, којег смо посетили у породичној кући у селу Клек, код Зрењанина, где живи са мајком, очухом, бабом и дедом, и млађим братом и сестром.

Уз напомену да није имао улогу ковид-редара, како су пренели неки медији, Вељко истиче да је само радио као конобар у ресторану и услуживао педесетак гостију који су били на прослави првог рођендана и имали уговорену прославу и музику, до 20 часова, с обзиром на то да је већина позваних била без ковид-пропусница.

- Најљубазније сам пришао Ж. С. и упозорио их да је време за славље истекло, али ме је замолио да чују још две песме, Када је и то прошло, видно под утицајем алкохола, ухватио ме је за врат и почео да ме дави - присећа се немилих сцена Вељко и додаје да је у кафани тада настао општи хаос.

Фото: Б.Грујић

Жегарац каже да се није знало ко кога удара у тучи, а како је сазнао касније, ту је било одраније неких нерашчишћених рачуна између породице која је славила детету први рођендан и неког од гостију.

- Искористио сам метеж и побегао у кухињу, али је јурио за мном уз вређање и погрдне речи. Успео је да развали врата и куварици, која је стала у моју заштиту, поломио је три прста, а њеног супруга је жестоким ударцима оборио на под - наставља причу Вељко, који је након задобијеног ударца ногом у главу накратко остао без свести.

Када се повратио, како каже, Ж. С. га је подигао, а његов син наставио да удара, уз претње и псовке.

- Претио је да ће отићи по пиштољ и убити мене и моју породицу и због тога, као и због свега што су ми урадили ћу их тужити - наставља Вељко, истичући да му је очух пре само десетак дана доживео инфаркт и да све ово тешко подноси.

Како каже, занимљиво да се полиције уопште није појавила у ресторану, иако је у једном тренутку опште агоније успео да види ротациона светла, а истражитељи су се правдали да нису успели да лоцирају ресторан.

- У међувремену, дошао је власник ресторана, успео сам да извучем живу главу, ни крив ни дужан, и кући сам дошао сав крвав - додаје Вељко.

ЗАБРИНУТИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

Сви у Вељковој породици, и те како су забринути за безбедност, с обзиром на упућене претње смрћу, а мајка Ивана каже да ће тужити насилнике, који су јој бездушно претукли сина, и то по више основа.

- То што су били пијани и што је прослава била њихова, ништа не оправдава, а ја имам сведоке да сам их најљубазније замолио да окончају забаву - каже на крају Вељко, уз напомену да га послодавац и власник ресторана свакодневно зове и посећује.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)