ДЕТАЉИ СВЕДОЧЕЊА ЖЕНЕ ГОРАНА ЏОНИЋА: Могла је да одбије, али није - одлучила да га брани по сваку цену!

Ј. Ћосин

17. 11. 2021. у 12:45

СУЗАНА Џонић, супруга Горана који је осумњичен за убиство породице Ђокић, пристала је да сведочи иако је по закону могла да одбије да изнесе исказ, што наводи на сумњу да је одлучила да по сваку цену брани мужа.

ДЕТАЉИ СВЕДОЧЕЊА ЖЕНЕ ГОРАНА ЏОНИЋА: Могла је да одбије, али није - одлучила да га брани по сваку цену!

Фото: Ј. Ћосин/Фејсбук/Goran Dzonic

Пре сведочења тужилаштво ју је упозорило да није дужна да одговара на питања ако је вероватно да би тиме себе или лица са којима живи у браку, ванбрачној заједници или остале блиске сроднике изложила тешкој срамоти, знатној материјалној штети или кривичном гоњењу. Она се одрекла права на ускраћивање сведочења и изнела низ навода који амнестирају њеног мужа од навода тужилаштва.

Данас је саслушан и отац покојне Гордане, Момчило Аритоновић, који се, како каже Витковић, придружио кривичном гоњењу осумњичених.

- Он је апострофирао да је и њему и осталим члановима породице најважније да се утврди ко је извршио овај злочин и зашто. Будући да не зна шта се тачно догађало и због чега, он  страхује за безбедност осталих чланова породице, првенствено синова. Мучи га то што не зна позадину злочина па се боји шта би све могло да се изроди као мотив за овакво свирепо убиство. Њему све то веома тешко пада, током сведочења се расплакао. Говорећи пред тужилаштвом, изразио је чуђење због оваквог расплета догађаја, јер је Горан Џонић близак рођак Ђокићу, па га је изненадило што се он појавио као извршилац или саизвршилац, што ће тек бити утврђено – рекао је Зоран Витковић, адвокат породице Ђокић.

Данас су саслушани и Ђокићев кум Горан Стојковић, који је до прошле године, када се пензионисао, радио у његовој мењачници, Горан Миливојевић, који је код покојног човека мењао новац, и Муамед Тотај, пријатељ из детињства жртве стравичног злочина.

- Стојковић и Тотај, који су били врло присни са Гораном Ђокићем, потврдили су да је и раније било покушаја да га опљачкају. Тотај је казао да му је Горан често помагао, да га је он свакодневно обилазио, те да су били јако добри пријатељи. Очигледно да је Горан имао пуно поверења у обојицу. И један и други су потврдили да познају и Џонића и да никада нису приметили никакво понашање које би указало да су он и Ђокић били у непријатељским односима – рекао је Витковић.

Наставак истражних радњи заказан је за 25. новембар, када треба да буду саслушани нови сведоци, а до овог рока се очекују и резултати вештачења које је наложило Више јавно тужилаштво.

- Не знам кога ће још тужилац позвати, али знам да ће бити саслушано још сведока.  Прикупљају се и други докази, стићи ће и вештачења која ће сигурно открити доста тога што користи истрази у смислу откривања идентитета лица која су била присутна на месту убиства. Након тога Џонић ће бити поново саслушан, јер се претпоставља да ће се након извођења ових доказа, многе његове тврдње испоставити као нетачне – закључио је Витковић.

БОНУС ВИДЕО: КАКО ПРОВЕРИТИ РАДНИ СТАЖ - Јелица Тимотијевић из ПИО фонда у новој епизоди Фт1П

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)