ДЕТАЉИ СА САСЛУШАЊА: Мајка претучене бебе затекла мужа да држи крваво дете у наручју

Н.Б.

09. 11. 2021. у 16:24

ПРЕД Првим основним јавним тужилаштвом у Београду данас је као сведок саслушана Сандра М. (20), мајка једанаестомесечног С. Р. који је у 5. новембра примљен са бројним повредама, за које се сумња да му је нанео очух Беђет Р. (29).

ДЕТАЉИ СА САСЛУШАЊА: Мајка претучене бебе затекла мужа да држи крваво  дете у наручју

Фото: Принтскрин/Друштвене мреже

Она је, како је саопштено из Тужилаштва, изјавила да је 4. новембра у вечерњим часовима изашла из куће и оставила дете које је спавало са њеним невенчаним супругом и да се вратила после кратког времена. Навела је да је затекла Беђета да држи дете у наручју, па када је преузела дете, оно је почело  да плаче. Приметила је крв у устима и на рукаву мајице, као црвенило на лицу детета.

- У исказу је навела да дете није одмах одвела код лекара, јер ју је окривљени одвраћао од тога, а како има још два детета која су у хранитељским породицама то се и сама уплашила да би Центар за социјални рад могао да буде обавештен о догађају и да би могли да јој одузму дете, додајући да је раније било насиља од стране окривљеног према њој - наводи се у саопштењу.

Дете је сутрадан одведено код лекара и након што је Тужилаштво обавештено да је мајка довела дете млађе од годину са видним повредама на указивање лекарске помоћи у Универзитетску дечију клинику Тиршова, којом приликом су од стране лекара код детета констатоване тешке телесне повреде (прелом леве надлактице, прелом рамене кости лево и десно, прелом бутне кости лево и преломи обе потколенице), по налогу дежурног заменика јавног тужиоца Првог ОЈТ у Београду одређено је задржавање у трајању од 48 часова  за Беђета Р.

Због постојања сумње да је дана нанео тешке телесне повреде детету тужилаштво је 7. новембра  донело наредбу о спровођењу истраге према окривљеном  због извршења кривичног дела насиље у породици и саслушало га. Он је пред поступајућим замеником јавног тужиоца негирао извршење кривичног дела и изјавио да се у критичном периоду налазио у кући сам са дететом али да му том приликом није нанео повреде, при том није могао да објасни, нити му је познато како су код детета настале повреде.

Први основни суд у Београду, је по предлогу тужилаштва, окривљеном одредио притвор у трајању од 30 дана.

У даљем току поступка биће испитана мајка Сандре М. и сви остали сведоци, а затим ће тужилаштво наредити вештачење телесних повреда које је задобило дете како би се утврдио тачан степен повреда, односно околност врсте и тежине настанка повреда, као и механизма њиховог настанка.

Такође, тужилаштво ће приликом спровођења истраге, а на основу свих прикупљених доказа, проценити  да ли постоји одговорност и у радњама мајке детета, односно да ли су се у њеним радњама остварила битна обележја било ког кривичног дела за које се гоњење предузима по службеној дужности.

БОНУС ВИДЕО: Полиција одводи супругу осумњиченог Горана Џонића на испитивање

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УЖАС НА ПЕЦАЊУ: Звер обезглавила дечака (15)