ЏОНИЋ ТВРДИ ДА МУ ЈЕ СВЕ ПОДМЕТНУТО! Нови детаљи са саслушања осумњиченог за убиство породице Ђокић

Ј. ЋОСИН

09. 11. 2021. у 09:35

С ОБЗИРОМ на то да је Горан Џонић током поновног четворочасовног саслушања често мењао исказ, посебно у погледу оружја из кога је породица Ђокић усмрћена, вештачења ће показати да ли у његовим наводима има бар мало истине.

ЏОНИЋ ТВРДИ ДА МУ ЈЕ СВЕ ПОДМЕТНУТО! Нови детаљи са саслушања осумњиченог за убиство породице Ђокић

Фото: Приватна архива и Pixabay

Џонић, главноосумњичени за убиство трочлане породице Ђокић, казао је да из његовог пиштоља „берета“, пронађеног након што је ухапшен у породичној кући његове супруге у Алексинцу, није уопште пуцано јер је наводно оружје технички неисправно.

- Казао је да јесте пиштољ набавио како би заштитио родитеље јер су девизни пензионери, па су могли да постану мета пљачкаша. Казао је да га оружје уопште није интересовало, те да се покварило. Међутим, притиснут доказима, признао је да се тај квар састојао у томе што је пиштољ зарђао. Ти наводи га додатно инкриминишу из једноставног разлога јер је он врло вичан мајстор, „сваштар“, способан да поправи многе ствари. Између осталог и свој мотор је поправљао, а онда је сасвим јасно да ако је то био у стању, с обзиром на то да се ради о сложеном систему, да је без икаквих проблема могао да и пиштољ доведе у функционално стање. Вештачење ће показати да ли је из тог пиштоља пуцано, али је неспорно да је могао да га поправи ако је то хтео – наводе наши саговорници упознати са овим случајем.

Он је изјавио и да је након злочина пиштољ њему враћен, али без метака, док је након пар дана њих нашао у свом поштанском сандучету. Испричао је да је гледао два месеца на интернету како се расклапа пиштољ и да није никако успео да схвати како се раставља, док је већ у наредном тренутку поносно одговорио да пиштољ зна у мраку да  растави и састави за пар секунди.

Такође, за део новца који је пронађен у његовом стану, односно 10.000 евра тврди да је добио у пакету на кућну адресу.

Адвокати одбране осталих осумњичених Филип Домазет, који брани Џонићеве синове, и Младен Магдалинић, бранилац браће „Јојки“, поднели су жалбу на решење о притвору захтевајући да се у наставку поступка њихови клијенти бране са слободе, а одлука суда се очекује.

БОНУС ВИДЕО - Џонић стигао у тужилаштво: Уведен на споредни улаз

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У ТУРИСТИЧКОМ ЦЕНТРУ КОЈИ НУДИ СВЕ МОГУЋЕ ОБЛИКЕ РАЗОНОДЕ: Посетите Тунис, дозволите му да вас потпуно освоји