БРАЋА ЈОЈКЕ ОСТАЈУ У ПРИТВОРУ: Најновији детаљи истраге о убиству породице Ђокић

Ј. ЋОСИН

09. 11. 2021. у 08:43

КРИВИЧНО веће Вишег суда у Нишу одбило је жалбу на одређивање притвора браћи К. М. и К. М. из Моравца осумњичених за учешће у тешком убиству Горана Ђокића, његове супруге Гордане и двадесетпетогодишње ћерке Лидије.

БРАЋА ЈОЈКЕ ОСТАЈУ У ПРИТВОРУ: Најновији детаљи истраге о убиству породице Ђокић

Фото: Ј. Ћосин/Приватна архива

Према незваничним сазнањима, притвор им неће бити укинут док се не појави и трећа особа коју је Џонић означио као возача.

- Жалба је одбијена из истих оних разлога из којих је притвор и одређен. Веће сматра да је суд правилно одлучио кад је нашао да постоје основи за одређивање притвора - саопштио је бранилац браће Јојки, адвокат Младен Магдалинић.

Коментаришући овакву одлуку Кривичног већа, адвокат каже да претпоставља да у овој фази оно не врши анализу тих доказа, већ је уобичајена пракса да прихвата захтев Вишег јавног тужилаштва.

- Када тужилаштво тражи да се притвор одреди, поготово када су у питању овако тешка кривична дела, суд најчешће то прихвата и одбија жалбу. Надам се да ће се до истека месеца дана, колики је максимум по донетом решењу, суд мало више позабавити доказима пре него што донесе одлуку о евентуалном продужењу ове мере. Јер ти докази и када се прочитају, то је само одбрана првоокривљеног Горана Џонића, то је једино што их терети. За петнаестак дана истиче притвор по донетом решењу, уколико се донесе решење о продужењу ја ћу се и на њега жалити. Очекујем и више од тога, односно да се против мојих клијената обустави истрага. У том смислу, предложио сам и нове доказе, затражио сам да Путеви Србије дају снимке са наплатних станица на ауто-путу за вече убиства, јер је један од њих био на ауто-путу у то време - објашњава Магделинић.

Да подсетимо, притвор је браћи одређен јер постоје околности које указују да ће уништити, сакрити, изместити или фалсификовати доказе или трагове кривичног дела или ако особите околности указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, саучеснике или прикривача. Такође, разлог за одређивање притвора је и што је за кривично дело за које се терете прописана казна затвора преко десет година, те то што је начин извршења и последица дела довела до узнемирења јавности.

Жалбу на решење о одређивање притвора Горановим синовима поднео је њихов бранилац Филип Домазет, али суд још није донео одлуку.

Породица Џонић убијена је у ноћи између 26. и 27. септембра, а за њихово убиство сумњичи се Горан Џонић, брат од тетке жртве, његови синови Стефан и Милан, те њихове комшије К. М. и К. М. У досадашњем току истраге саслушано је 16 сведока који су срушили Џонићеву одбрану, а следе балистичка и биолошка вештачења. Како сазнајемо, биће саслушани и нови сведоци. У склопу истраге поново је саслушан и Горан Џонић чији је исказ био пун контрадикторности.

БОНУС ВИДЕО - Сахрана породице Ђокић

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)