ЏОНИЋ СПАЛИО КРВАВУ ОДЕЋУ У "ПАСАТУ"? Ево зашто гардероба коју је носио у време злочина није пронађена - све испланирао до детаља

Новости онлајн

09. 11. 2021. у 08:10

ОДЕЋА коју је Горан Џонић (59) из Моравца носио у ноћи убиства брата од тетке Горана (57), Гордане (56) и Лидије (26) Ђокић из Алексинца, за које се сумњичи, није пронађена, због чега се претпоставља да ју је након злочина запалио.

ЏОНИЋ СПАЛИО КРВАВУ ОДЕЋУ У ПАСАТУ? Ево зашто гардероба коју је носио у време злочина није пронађена - све испланирао до детаља

Фото: Приватна архива

Досадашња истрага показала је да је пензионисани ватрогасац добро испланирао све фазе отмице и злочина који му се ставља на терет, па тако и да се отараси гардеробе која би га више него било шта могла довести у директну везу са тешким злочином за који је запрећена и казна доживотног затвора, пише "Блиц".

Ђокићи су отети у ноћи између 26. и 27. септембра када су из Моравца кренули ка Алексинцу, а убијени су на месту "Дудине баре" у атару Моравца, одакле је њихов "пасат" одвезен на стару сепарацију шљунка поред Тешице, где је запаљен. Претпоставља се зато да је осумњичени за троструко убиство управо на том месту уништио одећу коју је носио током злочина.

- На гардероби коју је убица носио те ноћи морали су да остану неки материјални и биолошки трагови који би указали на злочин. Осумњичени је морао да премешта тела, да их вуче, можда и преноси, што значи да би на његовој одећи морали да остану билошки трагови жртава. Осим тога, због употребе ватреног оружја на тканини одеће би се могле наћи и барутне честице, али и трагови горива којим су паљена тела и аутомобил. Пензионисани ватрогасац добро је знао да се у запаљеном возилу развија температура од преко 500, 600 па и 1.000 степени Целзијуса и да је то најсигурније место на којем би могао да уништи гардеробу - каже извор.

Сумња се да је, након што је довезао "пасат" до Тешице и полио га бензином, Џонић скинуо и сву одећу коју је носио и убацио је у аутомобил који је потом запалио. Унутрашњост аутомобила је изгорела у потпуности, а са њом по свему судећи и његова гардероба. Ватру је преживела само метална каросерија "пасата".

Џонић је, сумња се, на основу досадашње истраге, дан раније на место где је запаљен пасат довезао и оставио свој скутер којим се потом вратио до Моравца. Са скутером је по свему судећи оставио и одећу за пресвлачење. Будући да риболовци за одласке на пецање користе стару гардеробу, а најчешће комаде старих маскирних војних униформи, није му било тешко да набави сличне панталоне и кошуљу од оних у којим најчешће пеца. Те комаде одеће могао је да обуче када је кобне ноћи наводно пошао "на пецање", јер су у то доба укућани вероватно већ спавали или се спремали за починак. Чак и ако га је неко видео, тешко да би могао да у тим тренуцима приметити разлику. Након спаљивања гардеробе обукао је своју гардеробу коју је оставио дан раније са скутером, у којој иначе пеца и вратио се кући.

БОНУС ВИДЕО:

Привођење Сузане Џонић у полицијску станицу на испитивање

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ДА ОДУШЕВИТЕ СВОЈЕ НАЈМЛАЂЕ: Нема бољег избора од овог хотела у Бодруму, а ништа мање се ни ви нећете одушевити