ПРИМАЛИ МИТО ГОДИНУ ДАНА? Зашто је полиција ухапсила 10 колега из Куршумлије који су били ангажовани на Мердару

Д. ЗЕЧЕВИЋ

28. 10. 2021. у 20:57

ПО налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле ухапсили су десет службеника Полицијске станице Куршумлија.

ПРИМАЛИ МИТО ГОДИНУ ДАНА? Зашто је полиција ухапсила 10 колега из Куршумлије који су били ангажовани на Мердару

Прелаз Мердаре / Фото АП

Према сазнањима "Новости", они су приведени у среду, 27. октобра, због сумње да су у дужем временском периоду и у више наврата током 2019. и 2020. године, као службена лица на контроли административног прелаза Мердаре, примали новац у различитим апоенима да би пропуштали особе које нису имала сву потребну личну документацију и документацију за возила. Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати.

Хапшење полицијских службеника у Куршумлији потврдио је и МУП саопштењем у којем се наводи да је притвор одређен за Б. С. (51), З. С. (53), С. Б. (53), И. М. (48), Н. П. (53), Г. А. (53), Д. П. (48) и Д. Ф. (53), као и пензионисаном полицајцу Г. Ћ. (56).

- Они се сумњиче да су од септембра 2019. до октобра 2020, на административном прелазу Мердаре, од лица захтевали и примали новац како не би обавили контролу и преглед тих особа, што су били у обавези - наводи се у саопштењу МУП и истиче да су на овај начин себи прибавили противправну имовинску корист од неколико хиљада евра.

Идентична акција хапшења шесторице полицајаца у Куршумлији спроведена је и крајем априла ове године. Они су, такође, осумњичени да су примали мито током контроле особа на административном прелазу Мердаре. Овај интегрисани прелаз, у који је Европска унија уложила више од два милиона евра, функционише тако што се са једне старне налазе српска полиција и царина, а педесетак метара даље су полиција и царина такозваног Косова. Прелаз који је под једним кровом покривен је камерама са обе стране.

КОЛОНЕ

ПРЕКО прелаза Мердаре дневно прође по неколико стотина аутомобила. Током летњих месеци, када на КиМ долазе Албанци из иностранства, овде се формирају километарске колоне и тада преко овог прелаза прође на десетине хиљада возила.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)