ХАПШЕЊЕ ЗБОГ ЗЛОУПОТРЕБЕ СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА: Службеници ЈП "Србијашуме" осумњичени да су жигосали посечена дрва и издавали лажне отпремнице

Novosti online

28. 10. 2021. у 10:53

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одсека за борбу против корупције у Ужицу, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву ухапсили су две особе запослене у ЈП "Србијашуме", Шумско газдинство Пријепоље, због постојања основа сумње да су у саизвршилаштву извршиле кривично дело злоупотреба службеног положаја.

ХАПШЕЊЕ ЗБОГ ЗЛОУПОТРЕБЕ СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА: Службеници ЈП Србијашуме осумњичени да су жигосали посечена дрва и издавали лажне отпремнице

Фото принтскрин Новости

Сумња се да је З. Б. (1974) извршио жигосање посеченог дрвета које је превезено на стовариште ЈП "Србијашуме" ради вршења инспекцијског надзора, пре доласка надлежног републичког инспектора за шумарство и ловство, иако је знао да је дрва превозила особа за коју је утврђено да је то чинила без жига и пратеће документације, због чега су и одвезена на стовариште ради инспекцијског надзора.

С. Р. (1963) се сумњичи да је из службених евиденција приложио републичком инспектору отпремницу која се односи на ранији промет дрвних сортимената и на тај начин неистинито приказао да је једна особа превозила вишеметарско дрво букве купцу, те је те податке републички инспектор за шумарство и ловство унео у Записник о инспекцијском надзору.

На овај начин су осумњичени омогућили истој особи да букова дрва, која нису обележена шумским жигом, приликом инспекцијског надзора прикаже као уредно жигосана и тако избегне кривичну пријаву за кривично дело шумска крађа.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: Полиција одводи супругу осумњиченог Горана Џонића на испитивање

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)