ЏОНИЋ ВОЗИО АУТО УБИЈЕНОГ ЂОКИЋА: Горан се више пута враћао на место злочина - нови шокантни детаљи случаја који потреса Србију

Ј. Ћосин

26. 10. 2021. у 18:00

НОВИ докази, до којих се дошло током досадашње истраге убиства трочлане породице Ђокић из Алексинца, указују да је првоосумњичени Горан Џонић после злочина поново одлазио на шљункару Дудине баре, где је претходно ликвидирао брата од тетке Горана, снају Гордану и братаницу Лидију, па их спалио и где су њихова тела пронађена, како би уклонио све трагове.

ЏОНИЋ ВОЗИО АУТО УБИЈЕНОГ ЂОКИЋА: Горан се више пута враћао на место злочина - нови шокантни детаљи случаја који потреса Србију

Фото: Илустрација

- Џонић је виђен како вози Ђокићев "пасат" ка селу Тешица, око два сата иза поноћи, а на надзорним камерама се види и његов повратак на жутом скутеру, два сата касније, ка Моравцу. Нешто касније поново је виђен како иде ка насипу, а верују се да је ишао да провери да ли треба да уклони још неке доказе са места злочина - прича извор "Новости" упознат са истрагом.

ДУГОВАО МНОГО НОВЦА

Горан Ђокић, његова супруга Гордана и ћерка Лидија нестали су у ноћи између 26. и 27. септембра док су из Моравца, где су посетили Горанову мајку, кренули ка свом стану у Алексинцу. Њихова спаљена тела пронађена су 2. октобра у њивама у Моравцу. За њихово убиство осумњичен је Горан Џонић, брат од тетке убијеног, а мотив стравичног убиства је наводно користољубље, јер је убица дуговао велике суме новца бројним повериоцима, укључујући и жртву.

Како "Новости" сазнају, на предметима, који су вештачени на биолошке трагове починиоца убиства трочлане породице Ђокић из Алексинца, међу којима су новац, кесе, торбе... није пронађен ДНК браће Константина и Костадина М. из села Моравца, који су ухапшени након што их је првоосумњичени за злочин Горан Џонић означио као саизвршиоце. Чаура која је пронађена у спаљеном "пасату" Горана Ђокића, као и оне које су откривене десетак километара даље у атару села Моравац где је он ликвидиран заједно са супругом Горданом и ћерком Лидијом, послате су на ДНК вештачење на Биолошки факултет у Београд. На десетине преосталих доказа предато је Институту за судску медицину у Нишу ради анализе биолошких трагова.

Иако су због овог убиства у притвору и Џонићеви синови Стефан и Милан, као и браћа Константин и Костадин М., док је за Д. М. из суседног села Нозрина расписана потерница, све је више доказа који једино првоосумњиченог директно повезују са овим свирепим злочином. Према нашим сазнањима, полиција располаже новим, јаким, доказима који га терете, а један од њих је да на заплењеним предметима нема других ДНК трагова осим Џонићевих, код којег је пронађен и пиштољ из којег су Ђокићи, како се тврди, упуцани.

Резултати биолошке анализе требало је органима гоњења да дају кључне доказе и против Д. М. из Нозрине, за којег се сумња да је возио извршиоце злочина, наводно у црвеном аутомобиле за којим се трагало. Међутим, свугде су пронађени само Џонићеви трагови.

- На новчаницама, кесама, торби, даскама и бројним другим предметима са места злочина нису пронађени трагови ухапшене браће. Извршено је поређење њиховог узорка са биолошким траговима и није било ниједног поклапања. Сви трагови су само од човека који је главни осумњичени - објашњава наш извор.

Адвокат који заступа двојицу браће из Моравца Младен Магделенић тврди да нема ни других доказа који би његове клијенте повезали са злочином.

- Оно што ја знам и у шта сам убеђен на основу разговора са њима и онога што има у предмету, да они немају никакве везе са овим догађајем. Ако је њихово хапшење резултат дела одбране тог човека, то је заиста неозбиљно. Ако том човеку, за ког постоји гомила доказа, може да се верује на реч, то заиста није у реду, јер он може да каже шта год хоће. Моји клијенти су два пута давали изјаве, прошли су полиграф, ништа не указује на њих као извршиоце. Дошли су из иностранства да помогну истрази, а одређен им је притвор због опасности од бекства - каже Магдаленић и додаје да је научна фантастика Џонићева изјава да му је неко гурао у руке новац и пиштољ да би остали његови трагови.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

БОНУС ВИДЕО: Сахрана породице Ђокић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)