НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О УБИСТВУ ЂОКИЋА: Вулин открио - Расписана потерница за још једним лицем, има их још

Novosti online

24. 10. 2021. у 21:40

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да полиција има сазнања да постоји још саизвршалаца у убиство породице Ђокић осим Горана Џонића, његових синова и браће "Јојке".

НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О УБИСТВУ ЂОКИЋА: Вулин открио - Расписана потерница за још једним лицем, има их још

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Он се прво бранио ћутањем, а пред судијом за претходни поступак изнео је своју одбрану. Нашли смо необориве доказе да је учествовао у убиству. Пронађен је новац на његовом имању и предмети који су коришћени за убиство. Указао је на своје саучеснике. Њима је непосредно пре почетка емисије одређен притвор. Расписана интерна потерница за још једним лицем. Имамо сазнања да их има још више - рекао је министар Александар Вулин у емисији "Хит твит" на ТВ Пинк.

Подсећамо, судија за претходни поступак Вишег суда у Нишу на предлог ВЈТ, одредио је вечерас притвор до 30 дана браћи К. М. и К .М. из алексиначког села Моравац познатији као браћа "Јојке".

Притвор им је одређен због постојања основане сумње да су учинили кривично дело тешко убиство из члана 114 став 1, тачка 4 Кривичног законика а због разлога предвиђених одредбом члана 211 став 1, тачка 2 и 4. Законика о кривичном поступку. Кривични законик у овим одредбама наводи да се притвор одређује ако постоје околности које указују да ће уништити, сакрити, изменити или фалсификовати доказе или трагове кривичног дела или ако особите околности указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, саучеснике или прикривача. Такође, разлог за одређивања притвора у овим случајевима је ако је за кривично дело које му се ставља на терет прописана казна затвора преко десет година те ако је начин извршења и последица дела довела до узнемирења јавности.

За убиство Ђокића, његове супруге Гордане и 25-годишње ћерке Лидије, чија су спаљена тела пронађена 2. октобра у атару села Моравац, окривљени су и Џонићеви синови М. Џ. и С. Џ.

Они су јуче саслушани пред тужилаштвом након чега им је судија за претходни поступак Вишег суда у Нишу одредио притвор до 30 дана.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: Привођење Сузане Џонић у полицијску станицу на испитивање

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)