ИСТРАГА ТЕШКОГ УБИСТВА ПОРОДИЦЕ ЂОКИЋ: Притвор за још две особе

Novosti online

24. 10. 2021. у 21:08

СУДИЈА за претходни поступак Вишег суда у Нишу на предлог ВЈТ, одредио је вечерас притвор до 30 дана браћи К. М. и К .М. из алексиначког села Моравац познатији као браћа "Јојке".

ИСТРАГА ТЕШКОГ УБИСТВА ПОРОДИЦЕ ЂОКИЋ: Притвор за још две особе

Фото: Ј.Ћосин/Фејсбук/илустрација

Притвор им је одређен због постојања основане сумње да су учинили кривично дело тешко убиство из члана 114 став 1, тачка 4 Кривичног законика а због разлога предвиђених одредбом члана 211 став 1, тачка 2 и 4. Законика о кривичном поступку. Кривични законик у овим одредбама наводи да се притвор одређује ако постоје околности које указују да ће уништити, сакрити, изменити или фалсификовати доказе или трагове кривичног дела или ако особите околности указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, саучеснике или прикривача. Такође, разлог за одређивања притвора у овим случајевима је ако је за кривично дело које му се ставља на терет прописана казна затвора преко десет година те ако је начин извршења и последица дела довела до узнемирења јавности.

Више јавно тужилаштво у Нишу је поводом убиства трочлане породице Ђокић донело наредбу о проширењу истраге и против окривљених К. М. и А. М. који се такође терете за кривично дело тешко убиство из члана 114. став 1. тачка 11. Кривичног законика. Окривљени су данас саслушани у тужилаштву, а Вишем суду у Нишу поднет је предлог за одређивање притвора до 30 дана – саопштио је портпарол нишког ВЈТ Борисав Радоњић.

Рођена браћа К. М. и А. М. из Моравца ухапшена су 22. октобра након што их је Горан Џонић, такође мештанин овог алексиначког села, оптужио да су му били саучесници у убиству његовог брата од тетке Горана Ђокића. Џонић је браћу, познату под надимком „Јојке“ окривио да су га присили да убије и опљачка блиског рођака.

За убиство Ђокића, његове супруге Гордане и 25-годишње ћерке Лидије, чија су спаљена тела пронађена 2. октобра у атару села Моравац, окривљени су и Џонићеви синови М. Џ. и С. Џ.

Они су јуче саслушани пред тужилаштвом након чега им је судија за претходни поступак Вишег суда у Нишу одредио притвор до 30 дана.

(Телеграф.рс)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: Привођење Сузане Џонић у полицијску станицу на испитивање

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)