ЏОНИЋА И СИНОВЕ ТЕРЕТЕ ЗА УБИСТВО: Изменио одбрану, више не оптужује друге, већ ћути

Е. В. Н.

24. 10. 2021. у 08:30

ВИШЕ јавно тужилаштво у Нишу покренуло је истрагу против тројице осумњичених за брутално убисто трочлане породице Ђокић и затражило да свима буде одређен притвор. Истрага је покренута против Горан Џонића (59), као и његових синова С. Џ. и М. Џ. због кривичног дела тешко убиство, за које је запрећена казна доживотног затвора.

ЏОНИЋА И СИНОВЕ  ТЕРЕТЕ ЗА УБИСТВО: Изменио одбрану, више не оптужује друге, већ ћути

Место где је запаљена породица Ђокић

Према речима портпарола Вишег јавног тужилаштва у Нишу Борислава Родоњића, нишком Вишем суду је поднет предлог да се против осумњичених одреди притвор до 30 дана. Иначе, Горан Џонић (59) бранио се ћутањем током јучерашњег саслушања у Вишем јаном тужилаштву у Нишу. Он је, наиме, променио своју одбрану, не оптужујући особе које је претходно означио као саизвршиоце у злочину који је потресао Србију.

У склопу истраге бруталног убиства троје Ђокића - Горана (57), Гордане (56) и Лидије (25), саслушана су у суботу и двојица његових синова.

Иначе, у склопу истраге о убиству породице Ђокић из Алексинца, тренутно се оквирно раде вештачења трагова који би требало да потврде везу осумњичених са делом. Горан Џонић, рођак породице, засад је првоосумњичени за учествовање у овом страшном злочину.

До Горана Џонића, осумњиченог за убиство брата од тетке Горана Ђокића, снаје Гордане и братанице Лидије, полиција је највероватније дошла захваљујући томе што су га пријавили људи који су му наводно направили пригушивач за пиштољ, а којима је недавно вратио већу количину новца.

Истражитељи су у петак у Џонићевом стану у Алексинцу пронашли и пиштољ из ког је, како се сумња, убијено троје Ђокића, а нађен је и скутер, којим се, наводно, довезао до места где их је сачекао.

Након изјаве коју је прво у полицији дао Џонић, ухапшена су, како је првобитно саопштено, четворица мушкараца, од којих је двојицу он означио као саизвршиоце. Незванично, реч је о браћи Константину и Костадину М.

Ова рођена браћа из Ниша, које је Џонић означио као сараднике, добро су познати полицији и имају дебео досије. Најчешће су довођени у везу са диловањем наркотика. Због лошег гласа који их прати, мењали су имена, највероватније да би прикрили бројна кривична дела. Они су приведени у полицијској акцији која је спроведена у петак, али засад још није тачно познато каква је била њихова улога у незапамћеном злочину. Према сазнањима из истраге, Горан Џонић је управо њих оптужио "да су га уценама и претњама натерали да сурово ликвидира своје блиске рођаке".

Наводно, браћа су већ била саслушана због убиства Ђокића, те су на позив полиције дошла из иностранства. Попут других, и они су били подвргнути полиграфском тестирању, али ништа није било сумњиво све док их Џонић није означио као сараднике.

Један од браће хапшен је пре десет година, због сумње да је био део међународног ланца шверцера кокаина из Јужне Америке ка Западној Европи. Наводно, његов задатак је био да из лука у Холандији и Белгији, уз саучесника, пребаци дрогу до Шведске.

Како сазнајемо, Стојанка, мајка убијеног Горана Ђокића, у тешком је стању након што јој је кућа завијена у црно:

- Ово је велика мука, бол, па нема где... Ја сам једног сина изгубила, али њега сам некако преболела, болестан је био. Али, ови здрави, прави. Никога лоше нису погледали, свакоме добро учинили. За овог Џонића, шта је све чинио, а сад...? За све што му је требало, код мог Горана је дошао. Са нама и пио и јео, а убио ми децу. Монструм подмукли.

СПАЉЕНИ

ПОРОДИЦА Ђокић је у ноћи између 26. и 27. септембра нестала, а њихова тела су пронађена 2. октобра. Њихова тела су након убиства спаљена и покривена растињем, а возило је такође запаљено.

ДЕЖУРАЈУ ПРЕД КУЋОМ

ИСПРЕД Џонићеве куће дежура полиција. Наиме, откако је осумњичени за убиство троје Ђокића саслушан, полицајци чувају његову породицу.

У ноћи између петка и суботе у селу Моравац, у чијем атару су пронађена тела породице Ђокић, на асфалту је освануо графит са поруком "Правда за породицу Џонић".

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)