ПОКРЕНУТА ИСТРАГА И ПРОТИВ СИНОВА ГОРАНА ЏОНИЋА: Тужилац тражи притвор до 30 дана

Ј. Ћосин

23. 10. 2021. у 19:12

ВИШЕ јавно тужилаштво у Нишу је након данашњих саслушања донело наредбу о спровођењу истраге против тројице окривљених Горана Џонића, С.Џ. и М.Џ. (Горанови синови) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело тешко убиство.

ПОКРЕНУТА ИСТРАГА И ПРОТИВ СИНОВА ГОРАНА ЏОНИЋА: Тужилац тражи притвор до 30 дана

Фото: Приватна архива

Такође, Вишем суду у Нишу је поднет предлог да се против окривљених одреди притвор у трајању до 30 дана како би се спречио утицај на сведоке које је потребно испитати, као и због висине запрећене казне за наведено кривично дело, чије је извршење узнемирило јавност.

Они су јуче саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Нишу. Том приликом, Горан Џонић је променио своју одбрану, и бранио се ћутањем.

Он пред тужиоцем није оптужио особе које је испрва назначио као саизвршиоце, већ се у тужилаштву бранио ћутањем. Горан Џонић ухапшен је у четвртак након што је у дворишту куће његовог сина пронађен новац који је, како се сумња, припадао убијеном Горану Ђокићу. Дан касније испитани су и његови синови који су прошли полиграф, али је у суботу тужилаштво ипак затражило притвор и за њих двојицу. 

На почетку Моравске улице у Моравцу, где се налазе куће осумњиченог и жртава, на бетону је написан црвеним спрејом графит "Правда за Џониће". Да апсурд буде већи, графит је написан испред бандере на којој је залепљена умрлица Ђокића и где је ова породица последњи пут виђена 26. септембра око поноћи.

Мештани су у шоку због свега што се догодило, ретко пристају на разговор са медијима. 

Засад нема информација да ли су саслушани и задржани Константин и Костадин Милошевић, који су ухапшени у петак у Нишу, након што их је Џонић означио као саизвршиоце у троструком убиству породице Ђокић из Алексинца. У питању су два рођена брата која живе у околини Ниша и који су од раније познати полицији, али за које не постоје докази, осим раније тврдње Џонића, да су умешани у  овај злочин.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - Потрага за новцем Ђокића: Радници откопавају имање Џонића

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)