ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ВОЂА КАВАЧКОГ КЛАНА: Слободан Кашћелан и Радоје Звицер осумњичени за убиства!

Novosti online

21. 10. 2021. у 16:06

СПЕЦИЈАЛНО државно тужилаштво Црне Горе подигло је данас оптужницу против Слободан Кашћелана и Радоја Звицера, наводних вођа кавачког клана из Котора, због сумње да су починили кривична дела стварање криминалне организације, тешко убиство, тешко убиство путем помагања, недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ВОЂА КАВАЧКОГ КЛАНА: Слободан Кашћелан и Радоје Звицер осумњичени за убиства!

Фото: Printskrin

- Оптужница је данас достављена подгоричком Вишем суду који ће даљим разматрањем одлучивати о њој - наводи Дан.

Овом оптужницом поред Кашћелан обухваћени су Радоје Звицер који је и даље у бекству, Радоје Живковић, Милан Вујотић, Драган Кнежевић, Владимир Вучковић, Срђан Јуришевић, Здравко Перуновић, Милош Радоњић, Крсто Марош, Дарко Прелевић, Александар Драгићевић, Зоран Кажић и Милан Кнежевић.

- Они се сумњиче да су учествовали у убиству Николе Станишића из Подгорице, сина Радослава Станишића, познатијег као Рака Дилингер, који је својевремено помогао Жељку Ражнатовићу Аркану да побегне из шведског затвора - подсећа саговорник.

Радослав Станишић, подсетимо, убијен је 1997. испред хотела "Могрен" у Будви. Његов син, годину дана после очеве смрти лажирао је свој нестанак, али су истражитељи дошли до доказа да је заправо убијен у августу 2020.

Иначе, у акцији полиције, током претреса објеката које су користили осумњичени, пронађена су блиндирана возила, муниција, средства комуникације, средства за осматрање, експлозивна направа и други предмети који могу указивати, и у даљем поступку користити као доказ за извршење других кривичних дела.

Један од најмоћнијих људи балканског подземлја

Слободан Кашћелан, је подсетимо, поред Звицера вођа кавачког криминалног клана, а наводно је један од најмоћнијих људи у подземлју региона, који је створио оба криминална клана у чијем је сукобу у последњих седам година настрадало најмање 50 људи. Кашћелан је, како тврде упознати са приликама, био део сада супарничког "шкаљарског клана" све до 2014.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)