УХАПШЕНИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА КРАЂЕ:Обијали куће и односили новац и друге вредне ствари

Н.Б.

21. 10. 2021. у 14:44

ДЕЖУРНИ заменик јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду одредио је задржавање од 48 сати за Ш. Б. и С. Б. због сумње да су као саизвршиоци починили више тешких крађа.

УХАПШЕНИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА КРАЂЕ:Обијали куће и односили новац и друге вредне ствари

Фото Н. Фифић

На терет им с еставља да су крајем јула и током августа месеца ове године на територији  Београда  обијањем или проваљивањем, одузимали туђе покретне ствари у намери да њиховим присвајањем прибаве себи не малу противправну имовинску корист. Како с енаводи у саопштењу Тужилаштва, сумња се да су  у ноћним сатима долазили до кућа оштећених, деактивирањем аларма и сигурносних камера, насилним завлачењем подесних предмета улазили у куће, вршили преметачине и односили новац, накит, ручне сатове, као и друге вредне покретне ствари које би пронашли.

- По налогу заменика тужиоца, службеници МУП, ПУ за град Београд, Управе криминалистичке полиције, Одељења за сузбијање имовинских деликата, обавили су претресе, приликом којих је пронађено више предмета који су били намењени или употребљени за извршење предметних кривичних дела, као и предмети који су украдени - наводи се у саопштењу.

Осумњичени Ш. Б и С. Б. биће саслушани сутра након чега ће у зависности од њихове одбране, као и од чињенице да ли су раније осуђивани, бити донета одлука о предлагању притвора.

У даљем току доказног поступка тужилаштво ће испитати оштећене, евентуалне сведоке, прибавити снимке са сигурносних камера, по потреби наложити вештачења и извести друге доказе, након чега ће бити донета одлука о даљем поступању.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)