САСЛУШАЊЕ НАПАДАЧА СА ЗВЕЗДАРЕ: Одређено задржавање за Б. М. (36), осумњиченог да је претукао и опљачкао старца

Н.Б.

21. 10. 2021. у 13:01

ПРЕД Првим основним јавним тужилаштвом у Београду за сутра је заказано саслушање осумњиченог који се терети да је 19. октобра око 14.00 часова у улици Петра Колендића, на територији ГО Звездара, напао пензионера Б. С. (64)

САСЛУШАЊЕ НАПАДАЧА СА ЗВЕЗДАРЕ: Одређено задржавање за Б. М. (36), осумњиченог да је претукао и опљачкао старца

Фото: Инстаграм/mojbeograd_rezerva

Како је данас саопштено из Тужилаштва, сумња се да је Б. М. оборио на земљу Б. С., па употребом силе из џепа његове јакне узео 245.000 динара и побегао. По налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова, Полицијска управа за град Београд, ПС Звездара прикупили су доказе из којих произилази основ сумње да се у радњама осумњиченог Б. М. стичу сви битни елементи кривичног дела разбојништво.

Осумњичени Б. М. је део одузетог новца потрошио на коцку, хероин и гардеробу, а затим је од преосталог дела  купио 1.200 евра. Наведена опојна дрога хероин, као и еври пронађени су и одузети од осумњиченог уз потврду о привремено одузетим предметима.

- Након саслушања у Тужилаштву, надлежни заменик ће у зависности од његове одбране, као и од чињенице да ли је осумњичени раније осуђиван, донети одлуку о предлагању притвора и основа за предлагање истог - наводи се у саоштењу.

У даљем току доказног поступка тужилаштво ће испитати оштећеног Б. С., евентуалне сведоке, прибавити снимке са сигурносних камера, по потреби наложити вештачења и извести друге доказе, након чега ће бити донета одлука о даљем поступању.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)