ЦИЉАЛИ РУЊА, А УБИЛИ ПОПА: Дијана Хркаловић беснела због једне грешке!

Е. Х.

21. 10. 2021. у 08:00

ДИЈАНА Хркаловић, бивша секретарка МУП-а Србије, која се тренутно сумњичи за трговину утицајем, нашла се под истрагом и због оперативних података који указују да је имала сазнања о припремама за убиство Милоша Ниловића, званог Руњо, незванично сазнају "Новости".

ЦИЉАЛИ РУЊА, А УБИЛИ ПОПА: Дијана Хркаловић беснела због једне грешке!

Фото И. Маринковић

Ниловић се тада, према полицијским информацијама, склонио у тоалет Поповићевог локала "Кафетека" на Врачару, када је убица запуцао. Минут пре тога Ниловић и Поповић су седели један поред другог и испијали пиће.

- То је било четврто убиство у низу те године, а интересантно је да су све жртве биле у оперативној обради полицијске радне групе "Мангуста", коју је формирала управо Хркаловићева - наводи извор "Новости" из истраге.

- Они су се бавили, наводно, праћењем активности "шкаљарског" и "кавачког клана" на тлу Србије, али су се у том периоду, од маја до децембра, на нишану плаћених убица нашли људи блиски Луки Бојовићу и Филипу Кораћу. Њих двојица су важила за људе блиске "шкаљарцима".

Прво је крајем маја брутално ликвидиран Бојовићев кум Милорадовић, затим је три недеље касније у ваздух дигнут први "оперативац" ове групе, бивши специјалац Милић. Крајем јула брутално је убијен адвокат Огњановић, Бојовићев породични пријатељ и правни заступник људи блиских њему. Онда је првог дана децембра уследио нови удар на ову екипу. 

- Оперативна сазнања говоре да је те вечери требало да буде убијен Ниловић, који се доводио у везу управо са Кораћем - објашњава наш саговорник.

- Имамо сазнања ко је директни извршилац. Реч је о младој особи, која је направила грешку у тренутку пуцања и заменила мету. Према причи очевидаца, Ниловић је могао да уочи долазак двојице маскираних младића. Утрчао је у тоалет када је почела пуцњава.

Иако тешко рањен, Поповић је буквално скочио на једног од њих и оборио га на земљу. Други га је, међутим, убрзо одвојио од свог "пајтоса", бацио на земљу и пуцао му у главу. Попу није било спаса, одмах је издахнуо, а нападачи су побегли у непознатом правцу аутомобилом марке "ауди".

Наводно, Хркаловићева је била бесна због ове грешке, али се није много бринула због жртве, јер је и Поповића сматрала за човека блиског Бојовићу и Кораћу. Поред тога, он је новац инвестирао у зидање зграда, а то је сметало неким њеним пријатељима, али и још неким људима у тадашњем МУП-у Србије. 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)