ДЕТАЉИ ИЗ ИСТРАГЕ: Дијана Хркаловић знала за четири убиства?!

Е. Х.

21. 10. 2021. у 19:05

ПРЕДИСТРАГА против бивше секретарке МУП Србије Дијане Хркаловић, која се тренутно сумњичи за трговину утицајем, води се и о оперативним података да је имала сазнањима о припремама за убиство Милоша Ниловића, званог Руњо, незванично сазнају "Новости".

ДЕТАЉИ ИЗ ИСТРАГЕ: Дијана Хркаловић знала за четири убиства?!

Увиђај после убиства Владимира Поповића Попа, Фото Архива

Он је, пуком срећом, избегао смрт 1. децембра 2018. године, када је ликвидиран његов блиски пријатељ и сарадник Владимир Поповић Поп.

Ниловић се тада, према полицијским информацијама, склонио у тоалет Поповићевог локала "Кафетека" на Врачару, када је убица запуцао. Минут пре тога, Ниловић и Поповић су седели један поред другог и испијали пиће.

- То је било четврто убиство у низу те године, а интересантно је да су све жртве биле у оперативној обради полицијске радне групе "Мангуста", коју је формирала управо Хркаловићева - наводи извор "Новости" из истраге.

- Они су се бавили, наводно, праћем активности "шкаљарског" и "кавачког клана" на тлу Србије, али су се у том периоду, од маја до децембра, на нишану плаћених убица нашли људи блиски Луки Бојовићу и Филипу Кораћу. Њих двојица су важила за људе блиске "шкаљарцима".

СКЛОНИЛИ СЕ ИЗА ШАНКА

Фото: Printskrin

После свега, Ниловић је ослобођен оптужби да је незаконито држао пиштољ. Ипак, они који га држе на нишану нису хтели да га оставе на миру тек тако. После неуспелог смакнућа 1. децембра 2018, полиција сматра да је овај Вождовчанин, родом из Никшића, био мета напада и маја прошле године када је у један кафић на Врачару са аутоматом упала наоружана особа. Ниловић и још двојица његових пријатеља спасла су се склањањем иза шанка. Полиција је убрзо ухапсила "камиказу", како су медији назвали приведеног младића из Херцег Новог. Милош М. се прво теретио за покушај тешког убиства, а онда му је кривично дело ублажено и терети се за недозвољено држање оружја.

Прво је крајем маја брутално ликвидиран Бојовићев кум Милорадовић, затим је три недеље касније у ваздух дигнут први "оперативац" ове групе, бивши специјалац Милић. Крајем јула брутално је убијен адвокат Огњановић, Бојовићев породични пријатељ и правни заступник људи блиских њему. Онда је првог дана децембрало уследио нови удар на ову екипу.

- Оперативна сазнања говоре да је те вечери требао да буде убијен Ниловић, који се доводио у везу управо са Кораћем - објашњава наш саговорник. - Имамо сазнања ко је директни извршилац. Реч је о младој особи, која је направила грешку у тренутку пуцања и заменила мету. Према причи очевидаца, Ниловић је могао да уочи долазак двојице маскираних младића. Утрчао је у тоалет када је почела пуцњава.

Акција полиције у "Дурмитору", Фото Новости

Милош Ниловић, Фото Приватна архива

Иако тешко рањен, Поповић је буквално скочио на једног од њих и оборио га на земљу. Други га је, међутим убрзо одвојио од свог "пајтоса", бацио на земљу и пуцао му у главу.

Попу није било спаса, одмах је издахнуо, а нападачи су побегли у непознатом правцу аутомобилом марке "ауди".

Наводно, Хркаловићева је била бесна због ове грешке, али се није много бринула због жртве, јер је и Поповића сматрала за човека блиског Бојовићу и Кораћу. Поред тога, он је новац инвестирао у зидање зграда, а то је сметало неким њеним пријатељима, али и још неким људима у тадашњем МУП Србије.

Иначе, по налогу Хркаловићеве, али и њој тада потчињених начелника Управе криминалистичке полиције (УКП) годину и нешто раније организована је рација у познатом ресторану "Дурмитор" у Новом Београду, када је ухапшено десетак особа. У јавности је то представљено као привођење људи блиских "шкаљарском клану". Међу приведенима се тада нашао и Ниловић.

Јуна те године, међутим, у овом познатом угоститељском објекту пронађена су два пиштоља, а на крају "целе баладе" суђено је само Ниловићу и Митру Муратовићу и то искључиво за недозвољено држање оружја. Није било речи, ни "ш" о "шкаљарцима".

- Интересантно је да је целу акцију овог назови спектакуларног хапшења снимала Служба за специјалне истражне методе (ССИМ), чији је начелник у то време био Дејан Миленковић Багзи, што је било неуобичајено, јер су рацију извели припадници СБПОК и они увек своје "деловање" сами снимају - наводи наш саговорник.

- Хркаловићева и Миленковић су тада били најближи сарадници, а сада су осумњичени за кривична дела која се тичу сакривања доказа када је реч о "убиству на шинама", односно ликвидацији каратисте Властимира Милошевића, јануара 2017. године.

Дијана Хркаловић, Фото Новости

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)