"ПАЛА" И БОГИЊА ЛАЖНИХ УСАНА: Без дипломе обављала медицинске третмане хијалуроном у салону на Новом Београду

Ј. Д. Љ.

19. 10. 2021. у 20:22

ПО налогу Трећег основног јавног тужилаштва у Београду, јуче је ухапшена Олгица Лончар (47) због сумње да се бавила надрилекарством и надриапотекартсвом, односно естетским услугама без лиценце.

ПАЛА И БОГИЊА ЛАЖНИХ УСАНА: Без дипломе обављала медицинске третмане хијалуроном у салону на Новом Београду

Фото: Depositphotos

Њој је одређено задржавање након чега ће бити приведена у надлежно Тижилаштво на саслушање.

Кривичну пријаву против Лончар и њено двоје сарадника из салона "Солотубелеза" Трећем основном тужилаштву летос је поднело Удружење Интердисциплинарне естетске и антиејџинг медицине Србије СЕСИАМ. Подносиоци пријаве тврде да је она одговорна због нестручног извођења хирушких захвата као и стоматолошких услуга попут избељивања зуба, за шта нема квалификације, а од којих су неким клијентима остале ужасне последице, а појединима је чак и озбиљно нарушено здравље. Једна од њених клијенткиња била је и А. Т. из Београда, која тврди да је због Лончареве морала да буде подвргнута хируршкој интервенцији, јер јој је ова уместо хујалурона убризгала ботокс и унаказила уста и лице.

Надлежно тужилаштво је, након примљене кривичне пријаве, наложило полицији прикупљање свих потребних доказа како би се одлучило по истој и евентуалном даљем процесуирању осумњичене. Такође, испитује се и како је лажна докторка, која је иначе често мењала адресу свог салона, набављала ботокс и хујалурон, јер по закону, само овлашћени диструбутери испоручују ове препарате и то након дозволе инспекције Министарства здравља.

Лончарева или како је још зову, "новобеоградска богиња лажних усана" је прошле недеље ухапшена у Хрватској, у Славонском Броду, након што су је инспектори ухватили како у једном козметичком салону пружа услуге без потврде рада за странце. После саслушања у тамошњој полицијској станици она је пуштена на слободу.

Међутим, по повратку у Србију, након претреса на царини, поново је ухапшена и приведена.

Том приликом наши цариници пронашли су и запленили од ње огромну количину новца, незванично око 48.000 евра, као и медицинску робу сумњивог порекла. Реч је о бочицама хијалурона и ботокса у вредности од око 6.000 евра.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)