КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА У НИШУ: Полиција задржала шест возача - Возили под дејством алкохола

Ј. ЋОСИН

18. 10. 2021. у 14:53

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова у Нишу, у редовној контроли саобраћаја током викенда, задржали су шест возача који су аутомобилима управљали под дејством алкохола.

КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА У НИШУ: Полиција задржала шест возача - Возили под дејством алкохола

Фото: Д.Алихоџић

Полиција је алкотестирала тридесетчетворогодишњег возача „фијата“ и утврдила да вози са 2,54 промила алкохола у организму, као и четрдесетпетогодишњег возача „опела“ који је управљао возилом са 2,16 промила.

Возачима је одређено задржавање и против њих ће, због учињеног прекршаја насилничка вожња, бити поднете прекршајне пријаве из Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

Полиција је током викенда задржала и возаче старости 40 и 55 година који се сумњиче да су, управљајући возилима са 1,92 и 1,39 промила алкохола у организму, слетели са пута и ударили у ограду.

У Дољевцу је затечен двадесетдвогодишњи возач који је возио „форд“ са 1,90 промила алкохола у организму и без положеног возачког испита.

Против ових возача ће бити поднете прекршајне пријаве из Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

Такође, полиција је у Мерошини, у редовној контроли саобраћаја, покушала да заустави двадесетшестогодишњег возача „аудија“, који се оглушио о наређење да стане, а када га је патрола сустигла, утврђено је да је возилом управљао са 1,87 промила алкохола у организму и без упаљеног светла.

Њему је одређено задржавање, након чега му је Прекршајни суд у Нишу изрекао новчану казну у износу од 220.000 динара, заштитну меру забране управљања возилом Б категорије у трајању од једне године и 25 казнених поена.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)