"НОВОСТИ" ОТКРИВАЈУ: Дијанини људи у МУП падају један за другим, на удару СУК још полицијских функционера

Е. Х.

18. 10. 2021. у 10:00 >> 13:32

ЈОШ неколико полицијских функционера, блиских бившој државној секретарки Дијани Хркаловић, могло би да се ускоро нађе на "удару" Сектора унутрашње контроле (СУК) МУП Србије.

НОВОСТИ ОТКРИВАЈУ: Дијанини људи у МУП падају један за другим, на удару СУК још полицијских функционера

Фото ATA Images

Са некима од њих, како "Новости" незванично сазнају, она је одржавала контакте и виђала се чак и када је отишла из Министарства унутрашњих послова.

Хркаловићева, која је у петак увече након што јој је одлуком суда одређен притвор до 30 дана спроведена у Окружни затвор у Београду где ће наредне две недеље провести у посебној ћелији, у изолацији због ковид-мера, осумњичена је за трговину утицајем и, како се сумња, "сарадње" са кланом Беливук-Миљковић.

У међувремену Безбедносно-информативна агенција први пут је јуче широј јавности објавила снимак како су истражни органи дошли до тајне просторије криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића у кући страве у Ритопеку, надомак Београда.

На снимку БИА види се да су до мучилишта клана Беливук-Миљковић безбедњаци стигли кроз бунар у дворишту куће у Ритопеку, Фото Принтскрин

Tekst potpisa

- До овог мучилишта у коме је била смештена и индустријска машина за млевење меса први су стигли безбедњаци захваљујући својој опреми и кроз бунар у дворишту - наводи се у снимку упада у ову викендицу 4. фебруара ове године када су иза решетака смештени Беливук, Миљковић и још тридесетак чланова њихове криминалне екипе.

- До тајне собе се дошло тако што су безбедњаци, који су у истрази радили са припадницима МУП Србије и Тужилаштва за организовани криминал (ТОК), спровели камере кроз вентилационе цеви.

Иначе, пре неколико дана потврђена је оптужница против ове групе, а ускоро се очекује и проширење истраге. Њима се на терет, само у Србији, а злочине су, према садржајима из поднетих кривичних пријава, чинили и у региону, ставља пет тешких злочина. Прикупљени су подаци за још два.

У међувремену, наставља се прикупљање доказа о повезаности Хркаловићеве са Беливуком и Миљковићем због сумње да им је помогла да избегну правду када је реч о убиству каратисте Властимира Милошевића 30. јануара 2017. у Београду. Овај злочин у јавности је познат као "убиство на шинама".

Марко Миљковић и Вељко Беливук, Фото ТВ Пинк Printscreen

- Постоји снимак на коме се види како је убијен Милошевић - навео је извор "Новости" близак истрази.

- Вештачењем смо дошли до сумње да каратисту убија Марко Миљковић, Беливуков кум. Њему се судило за тај злоцин, као и Беливуку и Мирку Којићу Који. Сва тројица су ослобођена јер је неко уклањао и манипулисао доказима, почев од ДНК узорака.

То практично значи да је у то време, а тада је била секретар Управе криминалистичке полиције, на неки начин Хркаловићева саботирала истрагу против ове двојице, уништавала доказе, а да су јој у томе помагали још неки високи руководиоци криминалистичке полиције.

Кривичну пријаву је, засада, осим ње, "зарадио" и Дејан Миленковић, звани Багзи, бивши начелник Службе за специјалне истражне методе (ССИМ) УКП МУП Србије. Он је током испитивања у Сектору унутрашње контроле признао дело које му се ставља на терет.

Кућа страве надомак Београда, Фото И. Маринковић

Такође, детаљно је објаснио шта се и како радило када је реч о истрази убиства Милошевића, односно како се отезало са достављањем доказа надлежном тужилаштву.

- Клупко сакривања трагова када је реч о овом злочину тек је почело да се одмотава - закључује наш саговорник. 

Убиства док су били на мерама

ИСТРАЖУЈЕ се и како се догодило то да је убијено неколико људи, који су наводно припадали супротстављеној екипи, "шкаљарцима" и то док су били на мерама, односно под полицијском тајном пратњом. Хркаловићева је у то време "ведрила и облачила" у МУП, а њени "пулени" Беливук и Миљковић радили су за "кавачки клан".

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)