ОТАЦ ПРИТВОРЕН, ДЕТЕ КОД ХРАНИТЕЉА: Истрага о сумњи у недозвољене полне радње над малолетницом код Крушевца (ВИДЕО)

С. БАБОВИЋ

29. 09. 2021. у 21:38

СИНИША С. (44) из једног села код Крушевца ухапшен је због сумње да је извршио кривично дело недозвољене полне радње над малолетном ћерком старом 10 година.

ОТАЦ ПРИТВОРЕН, ДЕТЕ КОД ХРАНИТЕЉА: Истрага о сумњи у недозвољене полне радње над малолетницом код Крушевца (ВИДЕО)

Кућа у којој је наводно напаствовано дете / Фото С. Бабовић

У Основном јавном тужилаштву у Крушевцу, где се истражује овај врло комплексан случај, предочавају за "Новости" да је полиција поднела кривичну пријаву и да се по њој поступа.

Осумњичени је у притвору, ћерка у хранитељској породици, док Синишина мајка Надица кроз сузе говори да верује у поштење свог сина.

- То је ван сваке памети, живот свој могу да дам, да сахраним обе унуке, ако се то десило - каже, за "Новости", Надица С. - Син се даноноћно мучио, да јој донесе храну, одећу, све што јој је потребно за школу... и онда он тако нешто да учини? Смем да дам душу и срце, то је немогуће. Он није хтео ни да се ожени поново, да му нека жена не би малтретирала децу.

Надица додаје и да је стално давао новац ћеркама да нешто поједу и поред толико хране које имају у кући. За млађу унуку каже да се пожалила у школи наставницима, када су приметили да је огребана код уха. Додаје да је тачно да је отац закачио, али искрено верује да ништа мимо тога није било.

- Шта је она све причала, неће нико да ми каже. Рекли су ми да се не распитујем, да немам комуникацију с њом. Старија унука је била у школи и она није знала шта се све десило - каже Надица.

Мајка осумњиченог тврди да су она, њен супруг Живојин, као и син несебично бринули о деци, будући да их је мајка напустила, а затим се преудала. На околност да је девојчица и раније била смештена у хранитељску породицу, наша саговорница каже да је разлог томе то што је те године остала без другог сина, коме је срце стало у 37. години, комшије су им помагале, па је пријављено да нема услова за одрастање деце.

Мештани села имају подељена мишљења. Неки кажу и да је девојчица донекле ирационалног понашања, али да њен осумњичени отац, с друге стране, има проблема са алкохолом.

- Он је увек био вредан, не можемо да верујемо шта се догодило. Умео је да попије понекад, али овако нешто да уради, заиста не можемо да поверујемо. Девојчица је интелигентна, доста сналажљива, питање шта је од тога тачно. Породица је исто добра, ништа нисмо сумњиво приметили - прича нам група мештана.

Други, пак, кажу да је мајка девојчице отишла из куће јер је била жртва насиља.

- Да ли је баш дошло до напаствовања утврдиће истрага, али да ствари нису како треба у тој кући, вероватно је тачно. Док је девојчица била код хранитеља, све је било у реду с њом - причају мештани.

У ПРИТВОРУ ДА НЕ УТИЧЕ НА СВЕДОКЕ

У ЦЕНТРУ за социјални рад у Крушевцу нам је потврђено да је девојчица збринута у хранитељској породици одмах након пријаве.

- Осумњичени је 25. септембра испитан, а након тога му је одређен притвор до 30 дана да не би утицао на сведоке и због околности које указују да може да понови кривично дело - предочава Саша Аврамовић, заменик јавног тужиоца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ПРЕЛЕПОЈ ЕГЕЈСКОЈ ОБАЛИ: Ексклузиван хотел са одличном услугом, врло специфичан по томе што је смештен на сопствено полуострво