ИЗ ТУМАНА СВРАТИЛИ НА РУЧАК? Столић, Константиновић и М. К. негирали да су се у Пожаревцу бавили принудом

В. Н.

27. 09. 2021. у 21:09

НА предлог тужиоца, судија за претходни поступак Вишег суда у Пожаревцу одредио је у понедељак притвор од 30 дана инспектору СБПОК Божидару Столићу (35), "земунцу" Слађану Константиновићу (46), и припаднику БИА М. К. (50) због сумње да су извршили кривично дело принуда у групи над оштећеним Пожаревљанином.

ИЗ ТУМАНА СВРАТИЛИ НА РУЧАК? Столић, Константиновић и М. К. негирали да су се у Пожаревцу бавили принудом

Архива

Притвор им је одређен да не би поновили кривично дело и да не би утицали на сведоке.

Како смо већ писали, њих тројица су ухапшена због сумње да су од 17. до 22. септембра неколико пута боравили у угоститељском објекту оштећеног и покушавали да га принуде да им прода локал за много нижу вредност у односу на реалну. Када је он то одбио, саопштили су да локал више није његов, већ њихов.

Током саслушања пред вишим тужиоцем, сва тројица осумњичених, у присуству бранилаца које су сами ангажовали, негирала су кривицу. Константиновић је наводно рекао да Столић и М. К. немају везе са овим случајем, јер су они, као верници, ишли у манастир Тумане, па су се заједно нашли на ручку у локалу оштећеног. Такође, он је рекао да над оштећеним није вршио принуду, већ да су само разговарали о цени његовог локала. Константиновић је, наводно, тврдио да локал вреди од 300.000 до 500.000 евра, а оштећени да вреди преко милион евра. Друга двојица осумњичених потврдила су његове наводе, негирајући своју кривицу, уз изјаву да су се случајно нашла у друштву са оштећеним.

Наредних дана о овом случају спроводиће се истрага, када ће уследити и саслушање сведока. За кривично дело за које се осумњичени терете, законом је запрећена казна од три до 12 година затвора.

ПРИТИСАК НА ЖРТВУ?

ИЗВОР "Новости", близак истрази, напомиње да су тројица ухапшених само осумњичена и да њихова кривица тек треба да се доказује. Међутим, наводи и да је могуће да је овде реч о уиграној шеми, која се спроводи у дело тако што се у друштву изнуђивача, као сасвим случајно, нађе и неко из државних служби, како би појачао притисак на "жртву".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)