КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗБОГ КРАЂЕ СА НАЛАЗИШТА: Полиција и археолози у драматичној ноћној потери осујетили крађу вредног блага

Д.Н.

25. 09. 2021. у 14:09

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу поднеће кривичну пријаву надлежном тужилаштву против двојице мушкараца из околине Јагодине и околине Баточине, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћено извођење археолошких радова.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗБОГ КРАЂЕ СА НАЛАЗИШТА: Полиција и археолози у драматичној ноћној потери осујетили крађу вредног блага

Фото: ПУ Пожаревац

Полиција је пре два дана, у близини археолошког локалитета "Виминацијум" затекла мушкарца, старог 48 година, који је ручним детектором за метал и ашовом претраживао терен. Он је том приликом побегао, али га је полиција убрзо идентификовала.

Недалеко од локалитета, у оближњем воћњаку, полиција је пронашла сакривено путничко возило марке "опел" , којим су се осумњичени довезли на локалитет.

На основу наредбе Основног суда у Јагодини, извршен је претрес куће четрдесетосмогодишњег мушкарца у којој је полиција пронашла и одузела 73 комада бронзаних римских новчића, три сребрна римска новчића, један комад гвожђа, четири комада олова и једну значку из старина. Пронађени предмети биће послати на вештачење и процену.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)