НАПАДАЧУ ИЗ "ЛАСТИНОГ" АУТОБУСА ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Фахрудин Кахровић се бранио ћутањем

Новости онлајн

22. 09. 2021. у 15:08

ДРЖАВЉАНИНУ Србије (30), који је ухапшен у Немачкој због сумње да је напао путнике Ластиног аутобуса који је јуче кренуо ка Србији, одређен је притвор.

НАПАДАЧУ ИЗ ЛАСТИНОГ АУТОБУСА ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Фахрудин Кахровић се бранио ћутањем

Фото: Фејсбук

Како су саопштиле немачке власти, осумњичени се код истражног судије бранио ћутањем.

Судија није искључио могућност да се осумњичени налази у тешком психичком стању, те ће бити спроведен у надлежну специјалну установу.

Подсетимо, полиција је раније данас открила детаље драме која се синоћ догађала на ауто-путу између Хилполтштајна и Грединга, због чега је саобраћај био обустављен сатима. У први мах се веровало да је осумњичени узео тројицу возача Ластиног аутобуса као таоце, али се испоставило да су возачи самоиницијативно остали са њим у аутобусу да би спасли путнике.

Из полиције су саопштили да се Србин не терети за отмицу, већ за покушај убиства и расветлили су шта се тачно јуче догађало у аутобусу који је путовао ка Србији.

Како наводе, око 17 часова су добили позив да је у једном аутобусу који се налази на аутобану дошло до физичког обрачуна, након чега је возило стало у зауставну траку. Путници су тада изашли из возила, а речено је да су у аутобусу остала три возача и мушкарац који наводно има оружје.

- У аутобусу је било 11 држављана Србије и тројица возача, такође српских држављана. Путовали су ка Београду. Резултати истраге показују да је осумњичени (30) из чиста мира напао младића који је седео испред њега и који је у том тренутку спавао. Он је младића (20) бацио на под аутобуса и кренуо да му гази по глави. Осумњичени је ударио и девојку (24) у лице. Током напада је претио путницима смрћу и причао још многе неповезане ствари - саопштили су из полиције.

Из полиције су навели да је повређеном младићу помоћ пружена у болници, а да је девојка задобила лакше телесне повреде.

- Након окршаја аутобус је стао у зауставној траци. Путници су напустили аутобус и обавестили нас о свему, док је осумњичени остао у возилу са тројицом возача - наводи се у полицијском саопштењу.

Како је саопштено, полицајци су успели да ступе у контакт са возачима, који су у једном тренутку изашли из возила, након чега је осумњичени 30-годишњак ухапшен.

- Приликом хапшења осумњичени није пружао отпор - навели су из полиције.

Код нападача није пронађено оружје, као ни током претреса возила и његовог пртљага.

- Током испитивања смо сазнали да су возачи самоиницијативно остали са осумњиченим у аутобусу - саопштили су из полиције.

Подсетимо, сви путници из аутобуса и возачи су били збринути и ноћ су провели у хотелу, а очекује се да ће данас кренути пут Београда.

Подсетимо, медији пишу да је за напад осумњичен Фахрудин Кахровић, те да је у аутобусу причао како му је "Алах наредио да ово уради, јер ће у супротном он бити нападнут".

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)