"ЛУКА ЈОШ НЕ ЗНА ДА МУ БРАТ НИЈЕ ЖИВ": Потресне речи деде малог Стефана кога је прегазио бахати возач на Карабурми

Novosti online

16. 09. 2021. у 20:00

ЛУКА још не зна да му брат није жив. Не можемо то да му кажемо, не знамо како.

ЛУКА ЈОШ НЕ ЗНА ДА МУ БРАТ НИЈЕ ЖИВ: Потресне речи деде малог Стефана кога је прегазио бахати возач на Карабурми

Фото: М. С./Фејсбук/ОФК "Гол"

Овако прича Бобан Балић, деда деветогодишњег Стефана ког је на пешачком прелазу на Карабурми колима прегазио Лазар Галић, а потом побегао са лица места. Данас је подигнута оптужница против бахатог возача који је усмртио дете и није се ни осврнуо за собом, нити покушао да му помогне. Бобан каже да је казна од десет година робије коју је за Галића предложило тужилаштво - мала!

- Лука још увек не зна да му брат није жив. Не можемо то да му кажемо, не знамо како... Још увек је мали за такав шок. Када буде порастао знаће да је некада имао брата. Сада је рано за то... - рекао је деда Бобан тужним гласом.

Несрећни човек је додао да се не осећа добро откад му је унук погинуо и да од тог дана има страх од раскрснице на којој се трагедија догодила.

- Откада нема мог Стефана ја сам отупео. Како да вам кажем, јако ми је лоше... Растројен сам, као да ме нема... Не осећам више ништа. Све ме је стигло. Више не размишљам ни о чему, једноставно за мене као да је све готово. Сам сам овде и не знам... Увек када станем на раскрсницу имам страх, окрећем се лево, десно... Сви ме питају: "па шта ти је Бобане? А шта ја да им кажем..." - рекао је он тешким гласом.

Фото: М. Анђела

 

Истакао је да је казна од 10 година која је предложена за Галића - мала.

- Казна је мала, моја порука за њега је да доживотно остане у затвору, мог Стефана ништа не може да врати. Да се спасу други животи. Шта год да се одлучи мог Стефана не могу да вратим - прича Бобан.

Каже да се Стефанови родитељи држе јер имају још једно дете и морају да брину о њему...

- Имају и Луку, не смеју због њега да попусте, пред њим је живот. А мени... мени је све свеједно... Знате како кажу, живот иде даље - рекао је дека Бобан.

Подсетимо, Прво основно тужилаштво подигло је оптужницу против бахатог возача са Карабурме Лазара Галића због саобраћајне несреће која се догодила 18. јула у којој је живот изгубио Стефан Балић (10).

Тог кобног дана дечак Стефан Балић је са оцем и млађим братом (4) прелазио улицу на пешачком прелазу када је на њих аутом налетео Лазар Галић (38), који је потом побегао са лица места.

Тужилаштво је након саслушања, на ком се Галић бранио ћутањем тражило притвор до 30 дана за њега због страха да не побегне из земље, међутим суд га је пустио да се брани са слободе.

Фото: И.М.

 

Након тога, кренули су протести грађана на Карабурми, на месту на ком је дошло трагедије и потом је промењена одлука и Галић је враћен у притвор. Иначе, у досијеу Галића стоје различити прекршаји. Он је два пута осуђиван због саобраћајних несрећа, а једна се догодила на истом месту где је колима убио Стефана, док се друга догодила неколико стотина метара даље. Такође му је суђено за насилништво, фалсификовање докумената, привредне преступе и педофилију.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО - ПИЈАНИ ВОЗАЧ ПРОШАО НА ЦРВЕНО И УСМРТИО ДЕВОЈКУ: Породица настрадале најављује протест

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)