МУП О ХАПШЕЊУ ЦРНОГОРСКЕ ПОСЛАНИЦЕ: Ухваћена на граници са психоактивним супстанцама, српка полиција поступа искључиво по закону

Novosti online

08. 09. 2021. у 15:53

МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Републике Србије поводом реаговања Министарства спољних послова Црне Горе истиче да српска полиција поступа искључиво по закону који је једнак за све грађане и да је држављанка те земље Д.С., у складу са законским процедурама, задржана због постојања основа сумње да је извршила кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

МУП О ХАПШЕЊУ ЦРНОГОРСКЕ ПОСЛАНИЦЕ: Ухваћена на граници са психоактивним супстанцама, српка полиција поступа искључиво по закону

МУП

Истичемо да је према њој поступано у складу са законом и процедурама уз уважавање личног достојанства, због чега не схватамо значење позива Министарства спољних послова Црне Горе да "власт Србије и министар унутрашњих послова Александар Вулин престану са некоректним поступањем према црногорским посланицима".

Чињеница је да је Д.С. на граничном прелазу између Црне Горе и Србије задржана од стране припадника Граничне полиције Србије због поседовања таблета са листе психоактивних супстанци и да ће против ње бити поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је извршила кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

Уверени смо да се Министарство спољних послова Црне Горе, као државна институција, залаже за поштовање закона и његову једнаку примену према свима, без обзира на функцију коју обавља. Закони у Србији су исти за све и сигурни смо да и Црна Гора тежи ка томе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)