ЗА ИЗВРШИОЦИМА СЕ ЈОШ ТРАГА: После убиства Уроша Стефановића и рањавања Горана Ковачевића огласило се више јавно тужилаштво у Новом Саду

Novosti online

06. 09. 2021. у 15:55

ПОВОДОМ догађаја који је изазвао узнемирење јавности и који е догодио у Новом Саду у вечерњим часовима 2. септембра у Улици Цанкаревој, када је лишен живота Урош Стефановић и рањен Горан Ковачевић, Више јавно тужилаштво у Новом Саду обавештава јавност да је ВЈТ у сарадњи са припадницима Полицијске управе Нови Сад, Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, САЈ-а, Жандармерије у оквиру предистражног поступка предузимало различите радње у складу са законом, са циљем расветљавања свих околности догађаја.

ЗА ИЗВРШИОЦИМА СЕ ЈОШ ТРАГА: После убиства Уроша Стефановића и рањавања Горана Ковачевића огласило се више јавно тужилаштво у Новом Саду

Виши Суд у Новом Саду

Током предузимања радњи, извршен је увиђај на лицу места, изузети су трагови са лица места, одузети одређени предмети, те су донете наредбе за вештачења изузетих трагова, а која вештачења су дала резултате.

Осим тога, како се даље наводи у саопштењу ВЈТ, извршена су претресања различитих објеката, те су узета обавештења од више лица на околност њиховог сазнања, док је Основно јавно тужилаштво у Новом Саду одобрило задржавање појединих лица због основане сумње да су извршили кривична дела из надлежности основног јавног тужилаштва.

 - Као што је у саопштењу МУП-а речено, заједничким радом расветљено је кривично дело тешко убиство Уроша Стефановића и рањавање Горана Ковачевића, те се за непосредним извршиоцима интензивно трага – наводи се у саопштењу новосадског ВЈТ. - Они ће након хватања бити приведени и саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, због кривичног дела тешко убиство из чл.114. ст.1.  које је кажњиво Кривичним закоником Републике Србије, казном затвора од најмање десет година или доживотним затвором.

Најзад, наводи се даље у саопштењу, ВЈТ у Новом Саду, у сарадњи са другим државним органима, наставља даљи рад на овом случају и предузима све радње ради обезбеђивања доказа поводом овог догађаја, након чега ће донети даље процесне одлуке у складу са законом, о којима ће јавност бити благовремено обавештена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)