ТУЖИЛАШТВО: ТОК, БИА И МУП нису сарађивали са ФБИ, удар на Беливукову групу започео доласком Вулина

Novosti online

05. 08. 2021. у 11:35

ТОК, БИА и МУП до сада нису имали сарадњу са ФБИ у предмету против окривљеног Вељка Беливука и његове криминалне групе, потврђено је "Новостима" у Тужилаштву за организовани криминал.

ТУЖИЛАШТВО: ТОК, БИА И МУП нису сарађивали са ФБИ, удар на Беливукову групу започео доласком Вулина

Фото: Ataimages

У Тужилаштву је за "Новости" речено да су представници ове три инситуције самостално предузимали предистражне радње до 4. фебруара 2021. године, а 16. марта 2021. године ТОК је остарило први контакт са представницима Европола и Евроџаста и то након добијања информације да је 9. марта 2021. године заплењен сервер компаније СКY ЕЦЦ.

- Након тога су представници Сталне ударне групе одржали више састанака са представницима Европола и Евроџаста, а дана 7. априла 2021. године је упућена замолница за пружање међународне правне помоћи надлежном правосудном органу Републике Француске који нам је доставио одговор на замолницу 9. јула 2021. године - речено нам је у ТОК.

На питање када је почела истрага против криминалне групе Беливук-Миљковић из ТОК-а кажу да су наредбу о спровођењу истраге покренули 4. фебруара 2021. године.

- Тужилаштво за организовани криминал (ТОК) донело је наредбу о спровођењу истраге против окривљеног Вељка Беливука и других дана 4. фебруара 2021. године. У јулу 2020. године је почео предистражни поступак применом посебних доказних радњи према осумњиченима које је ТОК спроводило са Безбедносно-информативном агенцијом(БИА), након добијања првих индиција о нестанку већег броја лица - кажу из Тужилаштва за организовани криминал.

У целој акцији хапшења криминалне групе Беливук-Миљковић ТОК је, како наводе, сарађивао са МУП и БИА, а 7. децембра 2020. године формирана је и посебна радна група.

- Након састанка тужиоца Младена Ненадића са министром унутрашњих послова Александром Вулином и директором БИА Братиславом Гашићем почетком новембра 2020. године донета је одлука о укључивању Министарства унутрашњих послова (МУП) у предистражни поступак, а ТОК је 7. децембра 2020. године формирало Сталну ударну групу за борбу против организованог криминала и других посебно тешких кривичних дела у чијем саставу су били припадници БИА и МУП - наводе из ТОК-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)