ПУШТЕН ГРЕШКОМ УХАПШЕНИ ДРЖАВЉАНИН СРБИЈЕ: Иза решетака у Северној Македонији провео 23 дана, а ево како је завршио у затвору

Танјуг

30. 07. 2021. у 18:14

ДРЖАВЉАНИН Србије Д. М. (52), расељено лице из Приштине, који је 7. јула ухапшен у Северној Македонији због наводног ратног злочина почињеног на Косову и то по потерници Унмика, данас је пуштен, након што су стигли докази да се ради о погрешном човеку.

ПУШТЕН ГРЕШКОМ УХАПШЕНИ ДРЖАВЉАНИН СРБИЈЕ: Иза решетака у Северној Македонији провео 23 дана, а ево како је завршио у затвору

Фото: Б. Д.

Како је његов адвокат Илија Поп Костов изјавио за Косово онлајн, његов клијент је ухапшен због замене идентитета, то јест због истог имена и презимена са лицем које је тражено због ратног злочина.

- Он је незаконски био у притвору и од данас је на слободи по решењу судије за претходни поступак, а на захтев јавног тужиоца. Установљено је да је ухапшено погрешно лице и одмах се приступило укидању притвора и његовом пуштању на слободу - рекао је Поп Костов.

Држављанин Србије Д.М. је ухапшен по преласку границе, када се са супругом упутио на летовање у Охрид.

Њему је тада одређен екстрадициони притвор од 30 дана, и по налогу дежурног судије спроведен је у затвор у Куманову, а адвокат ухапшеног Д. М. тражио је да његов клијент буде пуштен на слободу, док је он сам негирао све наводе из оптужнице где се терети за убиство и наношење тешких телесних повреда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)