ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У ЛЕСКОВЦУ: Ухапшено осам особа због сумње да су злоупотребили службени положај!

Novosti online

27. 07. 2021. у 17:06

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу и полицијским службеницима ПУ Лесковац ухапсили су осам особа које се сумњиче да су злоупотребом положаја омогућиле продају нелегално прибављене дрвне масе.

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У ЛЕСКОВЦУ: Ухапшено осам особа због сумње да су злоупотребили службени положај!

Фото: В.Митрић

Због постојања основа сумње да је учинио кривично дело злоупотреба службеног положаја ухапшен је Д. А. (1966), запослен у ЈП „Србијашуме“, док се за злоупотребу службеног положаја у подстрекавању терете М. Д. (1961) из истог предузећа и Ф. С. (1975). Такође, ухапшени су и Н. М. (1980), Н. О. (1979), М. П. (1986), Д. Ј. (1961) и М. В. (1966), који се сумњиче за кривично дело злоупотреба службеног положаја у помагању.

Како се сумња, Д. А. је од 22. маја до 2. јула ове године сачинио фиктивне пропратнице за обележавање дрвне масе, иако је знао да дрвна маса не потиче са матичних парцела, као и да је потом омогућио Ф. С. и М. Д. продају наведене нелегално стечене дрвне масе, у количини од 200 метара кубних.

Н. М., Н. О., М. В., М. П. и Д. Ј. се сумњиче да су куповали и превозили дрвну масу за коју су знали да не потиче са одговарајуће катастарске парцеле нити од правог власника шумског подручја.

Осумњиченима Д. А., Ф. С. и М. Д. је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву, док су Н. М., Н. О., М. П., Д. Ј. и М. В. приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)