ЧЕТВОРИЦА СЕ БРАНИЛА ЋУТАЊЕМ: Предложен притвор осумњиченима за силовање девојке (18) у Нишу

Ј. Ћ.

23. 07. 2021. у 19:40

Више јавно тужилаштво у Нишу донело је наредбу о спровођењу истраге против М. Ц. (21), С. Ц. (22), В. Ј. (24) и М. Ц. (21), због сумње да су у среду, на прослави рођендана у околини града, силовали девојку (18), која је недавно допутовала из Америке.

ЧЕТВОРИЦА СЕ БРАНИЛА ЋУТАЊЕМ: Предложен притвор осумњиченима за силовање девојке (18) у Нишу

FOTO: Depositphotos

После саслушања, Више јавно тужилаштво је затражило од суда да свој четворици одреди притвор до 30 дана да не би утицали на сведоке, али и због висине казне која је запрећена за ово кривично дело.

До затварања овог издања "Новости" није саопштено да ли је осумњиченима одређен притвор, али незванично сазнајемо да су се бранили ћутањем. Такође незванично, они су у полицији негирали кривицу.

Портпарол Вишег јавног тужилаштва Борисав Радоњић потврдио нам је да су четворица младића ухапшени због сумње да су обљубили девојку.

До наводног силовања дошло је на рођенданској журци у насељу Власе, ком су присуствовале још две девојке и четири мушкарца.

- Полицију је те ноћи, око 1.45, позвала мајка која је казала да јој се ћерка пожалила да је имала нежељене односе на рођендану, па су момци, који су били на слављу и које је она означила као починиоце, приведени - наводе наши извори.

Засада осим изјаве девојке, нема других доказа да се силовање заиста догодило, па полиција покушава да расветли шта се стварно догодило на журци.

- Сумња се да су они, сваки појединачно, имали сексуалне односе са девојком. Они су, наводно, искористили то што је девојка попила већу количину алкохола и није могла да се контролише, нити да се брани. Практично, није знала за себе - каже извор близак истрази. - Девојка је, по доласку кући са прославе, мајци испричала шта јој се догодило и именовала је четворицу момака. Мајка је одмах отишла у полицију и пријавила их.

УПУЋЕНА НА ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕД

Девојка је упућена на лекарске прегледе како би се утврдило да ли је силована, односно да ли је имала сексуалне односе. Биће утврђено и ко је све имао односе са њом, односно да ли су то четворица осумњичених Нишлија. Такође, биће саслушани и евентуални сведоци, с обзиром на то да се, како оштећена каже, све десило на рођендану у хотелу, где је било више људи - каже извор "Новости".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)