УХАПШЕНО 9 ОСОБА У КРАЉЕВУ: Сумња се да су оштетили републички буџет за више од 14,3 милиона динара!

Г.Ћ.

22. 07. 2021. у 17:40

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова у Краљеву, интензивним радом, ухапсили су девет особа осумњичених да су оштетили буџет Републике Србије за више од 14,3 милиона динара.

УХАПШЕНО 9 ОСОБА У КРАЉЕВУ: Сумња се да су оштетили републички буџет за више од 14,3 милиона динара!

Фото АП

Ухапшени су: А. К. (48) и М. Ф. (35) из Шапца, Д. Ж. (42) из Смедерева, Ј. Р. (42), Н. Р. (46), М. А. (53) и М. Р. (48) из Београда, У. Ј. (36) из Алибунара и А. Б. (23) из Руме због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неосновано добијање и коришћење кредита и друге погодности.

Сумња се да су они, као власници пољопривредних газдинстава, са лажном документацијом, конкурисали на јавном позиву како би остварили право на подстицај за набавку нове пољопривредне механизације и опреме које је расписало Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде. Они се сумњиче да су овом Министарству доставили лажне рачуне, као и налоге о уплати о наводно извршеном плаћању за набавку машина и опреме.

На основу ове лажне документације они су, како се сумња, стекли право да остваре подстиције, на основу чега им је уплаћен новац. Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и, уз кривичне пријаве, биће приведени Првом основном тужилаштву у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)