ПОНОВО СЕ ОГЛАСИО БРАНИСЛАВ ЛЕЧИЋ: "Нанета штета никада не може бити надокнађена"

Novosti online

13. 07. 2021. у 16:52

НАКОН што је Више јавно тужилаштво у Београду одбацило кривичну пријаву Данијеле Штајнфелд против њега, глумац Бранислав Лечић се огласио саопштењем.

ПОНОВО СЕ ОГЛАСИО БРАНИСЛАВ ЛЕЧИЋ: Нанета штета никада не може бити надокнађена

Фото: Принтсцреен

Његово саопштење преносимо у целости: 

- Након изузетно тешког периода, од скоро четири месеца, примио сам вест како је тужилаштво одлучило да против мене не покреће поступак поводом изнетих оптужби.

Иако сам, будући да нисам крив, овакав исход и очекивао, морам признати да се не осећам као победник. Наиме, штета која је нанета мени, мојој породици и пријатељима, никада и никако не може бити надокнађена.

Такође, ненадокнадива штета нанета је и свим правим жртвама насиља у нашој земљи и региону. Након оваквог епилога имаће још мање смелости да се за помоћ обрате надлежним институцијама.

Разлоге због којих се све ово десило баш мени још увек не могу да разумем, нити могу да разумем мотиве оних који су ме осудили пре него је било какав поступак против мене и покренут. Иако сам пред полицијом и тужилаштвом имао статус грађанина, а не оптуженог нити чак осумњиченог, многи су пожурили да изнесу завршну реч и донесу осуђујућу пресуду.

Јако сам забринут због нашег општег стања у друштву. Користим прилику да позовем читаву јавност, а пре свега медије и остале који имају утицај на јавно мњење, да убудуће више пажње обрате на претпоставку невиности, као једно од основних људских права, а све како се више никоме не би догодило да буде осуђен пре суђења.

Сада ми је потребан одмор и молим медије да то омогуће, како мени тако и мојој породици. Након тога, радо ћу упознати јавност са својом страном приче и мојим конкретним доказима из поступка, јер сматрам да је то моје право и велика обавеза, због моје деце, људи који поштују моје дело, али и нашег друштва уопште - написао је Бранислав Лечић на крају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (3)

НИКОЛА КОЈО: Људи из бранше имају посла и лепо живе