ПРИВЕДЕН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УЗНЕМИРАВАЊЕ У ПЕТНИЦИ: Пријавило га пет девојака, ево шта сада следи

Novosti online

26. 06. 2021. у 09:36

ИСТРАЖИВАЧКИ центар Петница већ неколико дана се налази усред скандала након што је пет полазница испричало да су од извесног Б. С. наводно доживеле најстрашније облике понижавања и злостављања. У међувремену, откривени су и нови детаљи.

ПРИВЕДЕН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УЗНЕМИРАВАЊЕ У ПЕТНИЦИ: Пријавило га пет девојака, ево шта сада следи

Фото: Д. Миловановић

Новинарка Јована Глигоријевић, која је била ауторка текста о стварима које су се годинама дешавале у петници, рекла је за ТВ Прву да је осумњичени Б. С. приведен.

- Осумњичени је приведен и сада је битно да видимо у ком ће ово правцу ићи - рекла је Глигоријевић и додала:

- Најважније је да сада медији ово оставе и да препустимо органима, да видимо да ли има жртава чији случајеви нису застарели и можда су спремне да уђу у овај поступак, који јесте мучан и тежак. Оне треба да седе у истој судници с њим, има жена и које су се касније јавиле, оне су одбијале као предавачи да оду у Петницу из страха да ће га видети. Онда замислите како то изгледа, суђење не траје једно поподне - рекла је она.

Глигоријевићева каже да су девојке након што је све изашло у јавност коначно после толико времена осетиле ослобођење.

- Волела бих да кажем да су жене говориле и обраћале се на праве адресе, оне су биле деца када им се све то догодило. Нажалост, нико их није честито саслушао у том периоду. И тек када су све истрпеле одлучују да изађу у јавност повучене претходним дешавањима која се догађају у Србији. Оне се сада коначно осећају ослобођено. Морам да кажем да сам, тек после њиховог признања, неким девојкама први пут чула праву боју гласа, без дрхтања - рекла је Глигоријевић.

Како каже, огроман део станице чине људи који су желели да помогну. И да, када је реч о оној слици Петнице коју смо сви имали пре овог случаја, да сада постоји шанса да она оздрави и ипак опстане.

- То се дешава свуда, постоји и у школама... Ми нисмо сада у таласу злостављања деце, ми смо усред таласа проговарања жртава о свим тим дешавањима која се дешавају годинама. Постали смо освешћенији као друштво од, ја бих рекла, изласка Марије Лукић у јавност - рекла је она и додала да се јавља све већи број девојака.

Како је Глигоријевић навела, све жртве су анонимне, нико не покушава да скрене пажњу на себе, већ да неко из управе каже - јесте, пријављивале су.

Први корак било је покретање предистраге, саслушани су и бивши и садашњи директор.

- Њих двојица су мало били и у раскораку у тврдњама, али је сада најбитније да су испитани и они и сведоци - рекла је она.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)