ГОРЕО ЈЕ ПО ЦЕЛОМ ТЕЛУ, ОД ГЛАВЕ ДО ПЕТЕ: Саслушан мушкарац оптужен да је запалио комшију код Шапца

Novosti online

22. 06. 2021. у 18:54

ЖРТВА Р. М. је у тешком стању, у вештачкој је коми на Клиници за пластичну хирургију у Београду. Има опекотине на 60 одсто тела и по целој глави.

ГОРЕО ЈЕ ПО ЦЕЛОМ ТЕЛУ, ОД ГЛАВЕ ДО ПЕТЕ: Саслушан мушкарац оптужен да је запалио комшију код Шапца

Фото: В.М.

У Вишем јавном тужилаштву у Шапцу поподне је саслушан Д. З. (58) из Дубља, због сумње да је у суботу увече бензином полио па запалио комшију М. Р. (62). На захтев тужиоца судија за претходни поступак му је одредио притвор до 30 дана.

Тужилаштво терети Д. З. за кривично дело покушај убиства, а у случају да М. Р. не преживи оптужница може да буде преквалификована у кривично дело убиство.

 Д. З. се бранио ћутањем, а пред тужиоцем се појавио са адвокатом који му је додељен по службеној дужности.

Тужилаштво ће у истрази саслушати велики број сведока, с озбиром на то да има више верзија мотива овог злочина. И Д. З. је на првом саслушању у полицији открио зашто је запалио комшију, а данас је, неочекивано, пред тужиоцем ћутао.

Д. З. је, како су навели мештани Дубља, у суботу увече дуго седео сам и пио у једној кафани на центру села, одакле се око 21 сат са флашом бензина и шибицом упутио код комшије. Позвао га је на вратима и када је човек изашао најпре су се кратко свађали, а онда је Д. З. насумице комшију поливао бензином и запалио шибицу.

- Човек није ни претпоставио да ће се претворити у буктињу, горео је по целом телу, од главе до пете. Вриштао је од болова док нису притрчале комшије и чим су стигле угасиле пламен - открива извор Телеграфа.рс.

Брзом интервенцијом хитне службе Дома здравља указана му је прва помоћ и транспортован је на одељење интензивне неге у шабачкој болници и истог дана на Клинику за пластичну хирургију у Београду.

Д. З. живи у истој улици, преко пута, али се није вратио кући већ се одмах дао у бекство. Од полиције се скривао целу ноћ и дан, до недеље увече када је око 20 часова ухапшен.

Велики број полицајаца је био укључен у потеру. Проверавали су сваку дојаву и у ноћи у суботу и у недељу по великој врућини пречешљали сваки педаљ на великом простору у неколико села. Аутомобилима и пешице су превалили више хиљада километара и на крају у недељу око 20 сати су опколили једну колибу далеко од села, према Змињаку у којој су га открили како спава. Пробудили су га и ставили му лисице на руке, сазнаје Телеграф.рс.

Жртва Р. М. је у тешком стању, у вештачкој је коми на Клиници за пластичну хирургију у Београду. Има опекотине на 60 одсто тела и по целој глави.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)