ВУЈОТИЋ ИЗ АМЕРИКЕ "ТРОВАО" ПО СЛОВЕНИЈИ: Нисам “Лавитесе” и немам веза са кавачким кланом демантује првоосумњичени Подгоричанин

Е. Х.

20. 06. 2021. у 21:00

ПОДАЦИ из истраге словеначке полиције, који сведоче о томе да је и у овој земљи дејствовао такозвани кавачки клан, као вођу овог злочиначког удружења акцентују Милана Вујотића из Подгорице.

ВУЈОТИЋ ИЗ АМЕРИКЕ ТРОВАО ПО СЛОВЕНИЈИ: Нисам “Лавитесе” и немам веза са кавачким кланом демантује првоосумњичени Подгоричанин

Фото И. Маринковић

Према списима који су процурили полицији Словеније постало је јасно да и код њих делују "кавчани", пошто је откривено да је у обијању куће Дејча Краваца из Крања 26. октобра 2019. године однет кокаин вредан два милиона евра, а да је послом "руководио" Вујотић из Подгорице.

Вујотић, који је у бекству, усудио се да, преко свог адвоката, пошаље писмо једном подгоричком медију, у којем каже да не зна ни ко је Врзић и да никакве везе нема ни са једним кривичним делом које се наводи у полицијским документима Словеније. Такође, у потпуности демантује да је имао надимак Лавитесе на апликацији "Скај", коју словеначка полиција помиње у истрази, нити зна било шта о томе да ли га, евентуално, нека особа уопште користи, те да му је све намештено.

Крађа велике количине дроге у Словенији 2019. резултирала је низом даљих кривичних дела, укључујући отмицу и убиство, због чега су у мају 2021. ухапшени Клемен Кадивец из Љубљане и његова екипа.

Напоменимо да словеначке "кавчане" истражитељи сумњиче за шверц око 790 килограма кокаина, 2.249 килограма конопље, 96 килограма хашиша, 10 килограма хероина, 30 литара амфетамин базе, и шверц више милиона евра зарађених на дроги.

У списима словеначких истражитеља пише да су се Кадивец и српски држављанин Филип Врзић, још 2018. договорили да формирају "кавачки клан" са базом у Словенији, а одобрење за овај подухват дао је Подгоричанин Милан Вујотић, звани Лавитесе!

Вујотић преко медија, и свог адвоката, демантује све оптужбе словеначких полицајаца о томе да је за тамошње "кавчане" набављао кокаин и наређивао да се новац од продаје дроге нелегално преноси, у кешу, у Србију.

Словенци пак мисле другачије. За њих је он човек који је организовао и контролисао шверц дроге у Словенији, као што је то био задатак групе Вељка Беливука у Београду.

Истина, Словенци засад немају податке да је поменути Подгоричанин имао и друга "задужења", попут отмица, убистава и сличног, као што је то чинила група Веље Невоље. Његов задатак, наводно, био је "само" - набавка и контрола посла везаног за дрогу.

Милан Вујотић наводно се крије на подручју Јужне Америке. За њим одраније постоји потерница, а довођен је у везу са убиством Александра Салета Станковића у Београду, октобра 2016, али и са низом других злочина и покушаја ликвидација. Последња сумња у низу је да је покушао са Звицером да организује смакнуће Подгоричанина Милића Миње Шаковића.

Према неким причама из подземља, Милан Вујотић требало је, наводно, да буде прва жртва сукоба "кавчана" и "шкаљараца". Испод његовог блиндираног аута постављена је бомба фебруара 2015, која је активирана даљински, док је он био у оближњем локалу са породицом. Он је преживео, а само неколико сати касније у Београду је убијен Цетињанин Горан Радоман, високорангирани припадник "шкаљарског клана".

РАЗБИЈЕНИ ЈОШ У МАЈУ

Словеначка полиција 14. маја разбила је тамошњи "кавачки клан" и осумњичила најмање 60 особа за шверц дроге, оружја и незаконито пребацивање милиона зарађених од тог посла из Шпаније у Београд. У тој групи било двадесет држављана Словеније, дванаест из Србије, осам из Босне и Херцеговине, петоро из Хрватске, два црногорска држављанина и један из Македоније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)