ОШТЕТИЛИ ЈАВНОГ ИЗВРШИТЕЉА: Ухапшено шест особа осумњичених да су за злоупотребили положај

Љ.П.

16. 06. 2021. у 19:37

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су шест особа због постојања основа сумње да су злоупотребом положаја противправно присвојили 88.848.512 динара на штету канцеларије једног јавног извршитеља.

ОШТЕТИЛИ ЈАВНОГ ИЗВРШИТЕЉА: Ухапшено шест особа осумњичених да су за злоупотребили положај

Фото: Депоситпхотос

Ухапшени су Љ. М. (63), помоћник оштећеног извршитеља, В. В. (45), фактички одговорно лице у канцеларији тог извршитеља и одговорно лице предузећа „Пословна логистика“, „Сектор ПП“ и „Колектор сектор“, као и В. Ј. (57), одговорно лице „Пословна логистика“ и „Сектор ПП“.

Такође су, како се наводи у саопштењу МУШ-а, ухапшени и О. В. (55), фактички књиговођа оштећеног извршитеља и одговорно лице радњи „Везирица“ и „Везирица вез“, И. Р. (47), пословни секретар канцеларије извршитеља, и М. Р. (41), књиговођа извршитеља и одговорно лице фирме „СМС књиговодство“.

Сумња се да је Љ. М., од 1. децембра 2012. до средине фебруара 2016. године, злоупотребио службени положај помоћника јавног извршитеља, како би заједно са осталим осумњиченима, који се терете да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, стекао противправну имовинску корист.

Они се терете да су фактички фактурисали услуге обраде предмета у поступцима извршења које је водила канцеларија оштећеног преко предузећа у којима су осумњичени одговорна лица и на тај начин присвојили 69.089.082 динара.

М. Р. је, како се сумња, од оштећеног извршитеља за фиктивне услуге књиговодствене агенције у којој је била одговорно лице, наплатила 7.820.786 динара.

Љ. М. се, такође, терети да је наложио исплату дневница за шесторо запослених у канцеларији извршитеља и на тај начин присвојио 4.177.327 динара, као и да је себи и И. Р. неосновано повећао плату и присвојио 3.795.088 динара.

В. В. је, како се сумња, набавио теретно возило у име канцеларије, које је користио у приватне сврхе, а потом продао и присвојио 3.966.229 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)