ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ "ПАО" ФИНАНСИЈЕР ЈЕРЕМИЋЕВЕ СТРАНКЕ: Детаљи хапшења због великих малверзација

Novosti online

16. 06. 2021. у 11:25

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП-а, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом, по налогу Тужилаштва за организовани криминал ухапсили су три особе које су малверзацијама у вези са уговарањем куповине возила и радних машина оштетиле Јавно предузеће за подземну експлоатацију угља "Ресавица" за око 40 милиона динара.

ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ ПАО ФИНАНСИЈЕР ЈЕРЕМИЋЕВЕ СТРАНКЕ: Детаљи хапшења због великих малверзација

Јеремић и Ђилас

Због постојања основа сумње да су учинили кривично дело злоупотреба положаја ухапшен је, како незванично сазнајемо, Марко Вуковић (1984), одговорно лице Јавног предузећа за подземну екслоатацију угља "Ресавица".

Са њим су ухапшени и Владимир Перовић (1984) одговорно лице предузећа „Рембас транс“ ДОО Ресавица, док се Зоран Вучковић (1969) одговорно лице „Империа компани А3 плус“  ДОО из Београда терети за кривично дело прање новца. Зоран Вучковић је члан Народне странке Вука Јеремића. Он је био финансијер Јеремићеве странке на последњим изборима.

Такође, кривична пријава поднета је против 55-годишњег мушкраца из предузећа „Рембас транс“ због сумње да је учинио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Задржани су осумњичени Марко Вуковић, Владимир Перовић и Зоран Вучковић, а процењује се да укупна штета и противправна имовинска корист коју су наводно присвојили „Империа компани А3 плус“ и осумњичени Вучковић Зоран износи 39.519.699,04 динара.

Осумњичени су у временском периоду од 04.05.2018. године до 03.11.2020. године, организовали наводну набавку већег броја аутобуса и радних машина за потребе предузећа „Рембас транс“ ДОО из Ресавице, од предузећа „Империа компани А3 плус“ ДОО из Београда, док је ЈП за ПЕУ „Ресавица“ предузећу „Империа компани А3 плус“ на име депозита као гаранције за реализацију наведеног посла испоручило угаљ из свог произтводног асортимана, уплатило новац и уступило потраживања у укупном износу од 47.591.172,64 динара, иако предузеће „Империа компани А3 плус“ није извршило уговорену испоруку возила и радних машина, већ је испоручило само један аутобус, на који начин су оштетили ЈП за ПЕУ „Ресавица“ за укупан износ од 39.519.699,04 динара и омогућили стицање протиовправне имовинске користи предузећу „Империа компани А3 плус“ Београд у износу од 24.519.699,04 динара, као и стицање противправне имовинске користи власници предузећа „Империа компани А3 плус“ ДОО Београд, Александри Вучковић из Београда, у износу од 15.000.000 динара, што укупно износи 39.519.699,04 динара, наводе у полицији.

Полицијски службенци ће у наредном периоду наставити проверу пословања овог јавног предузећа због постојања основа сумње да су у претходном периоду вршена коруптивна кривична дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)