УТАЈИО ПОРЕЗ ОД 22.800 ЕВРА? Оптужница против Которанина Јована Вукотића

С. Ђ.

15. 06. 2021. у 19:59

ПРЕД подгоричким Основним судом у току је поступак против Которанина Јована Вукотића због сумње да је утајио 22.800 евра пореза и доприноса као извршни директор и оснивач фирме "В2" Вукотића безбедносни сектор означава као једног од вођа шкаљарског криминалног клана.

УТАЈИО ПОРЕЗ ОД 22.800 ЕВРА? Оптужница против Которанина Јована Вукотића

Фото: Printscreen

Он је, према наводима оптужнице, као извршни директор и оснивач "В2" д.о.о. Подгорица, 1. априла 2014. поднео предлог за покретање стечајног поступка у тој фирми, да би неколико дана након што је Привредни суд то прихватио, његов блиски сродник основао нову фирму "В2 - Мулти бренд".

Према наводима оптужнице Вукотић је 30. априла 2014. у Подгорици, као извршни директор привредног друштва у намери да избегне плаћање пореза, прикрио податке који се односе на утврђивање ове обавезе, тако што је продао имовину фирме привредном друштву "В2 - Мулти бренд" д.о.о. Подгорица за 142.800 евра. При томе, како се тврди, тај промет није евидентиран у пословним књигама и та имовина није приказана у предлогу Привредном суду за покретање стечајног поступка над предузећем "В2", који је отворен 5. маја исте године. Такође, Вукотић овај промет није пријавио Пореској управи, иако је био обавезан да то учини, чиме је избегао плаћање пореза у износу од 22.800 евра.

Иначе, Вукотић је осуђен у Београду пре две године правоснажно на 15 месеци затвора због фалсификованих исправа. Крајем јула 2019. у Црној Гори ослобођен је оптужби за покушај убиства двојице чланова "кавачког клана" Милоша Радоњића и Војина Ступара. Истог дана ослобођен је оптужби за покушај убиства Тамаре Звицер, супруге наводног вође "кавачког клана" Радоја Звицера. Вукотић је у Спужу био од 8. фебруара 2020. када је Црној Гори изручен из Србије. Притвор му је укинут 28. јула прошле године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)